• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

До лікарень Харкова та області привезли гуманітарний вантаж (відео)

  
До лікарень Харкова та області привезли гуманітарний вантаж (відео)

З Китаю літаком «Мрія» доправили гуманітарний вантаж, який потім розвезли по медзакладах України. Харківська обласна інфекційна лікарня — одна із них.

Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я України

Ми, як Міністерство охорони здоров’я, на самому початку розвитку пандемії зверталися до всіх партнерів із проханням допомогти, забезпечити та модернізувати інфекційні відділення наших лікарень.

З Китаю до України літаком «Мрія» доправили рентгенапарати, УЗД, засоби особистого захисту та інше. Усе це замовила група «Нафтогаз». Повітряне судно приземлилося у столиці, а звідти благодійна допомога розійшлася по медзакладах країни. Харківська обласна інфекційна лікарня — одна із них.

Андрій Богданов, заступник директора «Шебелинкагазвидобування» філії АТ «Укргазвидобування»

Загальний обсяг допомоги складає 200 тонн вантажу, які вже прилетіли літаками «Мрія». Це так званий наш проєкт «Мрія», літаком АН, виробництва Антонова.

 

Павло Нартов, директор Харківської обласної інфекційної лікарні

Ми сьогодні отримали пересувний рентгенапарат, який буде встановлено у відділені реанімації. У нас він також там є, але цей більш сучасний, він буде нам допомагати в діагностиці і надалі.

Мобільні апарати УЗД, респіратори та захисні костюми привезли до міської лікарні №13. Заклад тимчасово закрили для прийому нових пацієнтів, аби продезінфікувати після випадків COVID-19 серед хворих і медиків.

Олена Макаренко, заступниця головного лікаря Харківської міської клінічної лікарні №13

Техника очень нужна, средства индивидуальной защиты тоже очень нужны. Потому что вы сами понимаете, что всё это одноразовое. Используется в течение трех часов. По приказу защитная одежда – комбинезон, халат на сотруднике во время пребывания при работе с пациентами, мы не можем использовать более трех часов.

Вантаж із гуманітарною допомогою також доїхав до Мереф’янської центральної районної лікарні. Очільник медзакладу Віктор Череда зазначає: хоч інфекційного відділення вони не мають, але захисні комбінезони стануть у пригоді, бо персонал стикається із хворими на коронавірус.

Віктор Череда, гендиректор Мереф’янської центральної районної лікарні

Дуже вдячний групі «Нафтогаз» за цю благодійну допомогу. Бо на сьогоднішній день для мене дуже важливо зберегти здоров’я та життя своїх медпрацівників. Ми з перших днів стоїмо на передовій боротьби із коронавірусом.

У Нафтогазі додають: найближчим часом планують передати лікарням України ще 60 тонн необхідних засобів та обладнання для боротьби із коронавірусом.

Автор: Василь Петренко
Популярно

Вы читали новость: «До лікарень Харкова та області привезли гуманітарний вантаж (відео)»; из категории на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 мая 2020 в 18:37;
  • Корреспондент Василь Петренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З Китаю літаком «Мрія» доправили гуманітарний вантаж, який потім розвезли по медзакладах України. Харківська обласна інфекційна лікарня — одна із них".