• Пт 03.05.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

Харківські медики екстреної допомоги протестували через те, що не всі отримали надбавки та засоби індивідуального захисту (відео, фото)

Общество   
Харківські медики екстреної допомоги протестували через те, що не всі отримали надбавки та засоби індивідуального захисту (відео, фото)

Акція протесту пройшла на підстанції швидкої допомоги №1.

На харківській підстанції швидкої допомоги №1 медики і водії організували акцію протесту через відсутність обіцяних 300% надбавки і нестачі засобів індивідуального захисту. Про це повідомляє кореспондент МГ «Об’єктив».

Як запевняють учасники протесту, вони регулярно контактують з людьми, які мають підозру на коронавірус. Але за їхніми словами, спецкостюми, які видали нещодавно, керівництво рекомендує одягати лише «у крайньому випадку». Також, водії та медики розповідають, що дезінфекцію у авто проводять самі, а через щільний графік не встигають навіть поїсти та сходити в туалет.

Протестувальники бідкаються, що з початку поширення вірусу не отримали обіцяної 300% надбавки. Водії запевняють, їхня заробітна платня складає 6-7 тисяч гривень.

Але є і ті медики, які з акцією протесту не згодні. Кажуть, що надбавку отримали, а засобів індивідуального захисту вистачає.

Керівник Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф пояснює: надбавки отримували усі медики, які працювали з хворими, які мають підтверджений діагноз COVID – 19.

«Вчера приезжал заместитель главы ХОГА Михаил Черняк. Мы пообщались с коллективом и выяснилось, что большинство подписей там подделаны или сделаны из неосторожности. Но когда мы послушали людей, выяснилось, что у всех свое мнение. Кто-то считает, что эту сумму должны были разделить на всех поровну. Другие предлагают, чтобы платили тем, кто выезжал на подозрение на COVID – 19, не важно, подтвердился он или нет», — каже Віктор Забашта.

Також Забашта додає: засобів індивідуального захисту для працівників швидкої вистачає.

Учасники акції разом із вимогами, які підписані майже з пів сотні медиками пішли до голови ХОДА.

Олексій Кучер називає проблему «штучною» та підтверджує слова Віктора Забашти. Губернатор заявив: Харківська область одна з перших в Україні, де виплатили надбавку медикам екстреної допомоги, які працювали з інфікованими.

«Наша екстрена допомога перша підписала всі договори і отримала кошти. Найближчим часом, після того, які всі технічні питання будуть вирішені, всі лікарі, які працювали з пацієнтами з COVID-19, отримають доплати 300 %. І якщо ми беремо у розрізі по всій Україні, то Харківська область була найбільш підготовлена до цього. Чи хочу я, щоб усі 2400 працівників «швидкої» та всі лікарі області отримали 300%? Я вам відповідаю ствердно: так, хочу. Наскільки відомо, уряд уже зараз розглядає можливість вирішити це питання», — заявив Олексій Кучер.

Раніше повідомлялось, що 244 працівника харківської «швидкої« отримали 300% надбавки.

Автор: Віктория Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «Харківські медики екстреної допомоги протестували через те, що не всі отримали надбавки та засоби індивідуального захисту (відео, фото)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 мая 2020 в 10:34;
  • Корреспондент Віктория Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Акція протесту пройшла на підстанції швидкої допомоги №1".