• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Пам’ятник загиблим на Донбасі відкрили у Вовчанську (фото)

Общество   
Пам’ятник загиблим на Донбасі відкрили у Вовчанську (фото)

Меморіал загиблим на Донбасі бійцям відкрили 28 серпня в місті Вовчанськ. На мармуровій плиті зобразили українського військового та обстріляну вежу Донецького аеропорту.

На відкритті монумента зібралося декілька десятків місцевих мешканців, чиновників, військових та курсантів Національної гвардії. Багато людей прийшли із квітами. Відкриття приурочили до Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня, повідомив кореспонденту МГ «Об’єктив» ініціатор створення монумента — голова Вовчанського осередку Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Сергій Красовський.

Фото: Національна академія Національної гвардії України

За словами секретаря ради ХОГО «Спілка ветеранів АТО» Юрія Корсунова, від початку війни на Донбасі на передову вирушили майже 400 мешканців Вовчанського району. Десять бійців загинули, серед них дев’ять чоловіків та жінка. Усіх полеглих вшанували хвилиною мовчання.

«На цьому місці буде вшановуватись пам’ять загиблих, висловлюватись слова вдячності живим. Дуже символічно, що саме тут, майже на кордоні з Росією, на згадку агресору, встановлюється цей пам’ятний знак. Щоб наші вороги знали, що тут живуть мужні і вільні люди, які захищають і будуть надалі захищати Україну. Навіть ціною власного життя», — заявив Корсунов.

Фото: Національна академія Національної гвардії України

Серед людей, які завітали на відкриття пам’ятника, й батьки двох загиблих українських бійців, які полягли цього ж дня 6 років тому поміж селами Новозар’ївка та Войкове. Уродженець Вовчанського району майор Ігор Романцов та солдат Сергій Бризгайло із Дворічанського району перебували у складі ротно-тактичної групи, яка мала завдання деблокувати війська в Іловайському котлі. Військових обстріляла російська артилерія та ДРГ.

«Тепер будь-хто із мешканців Вовчанська може підійти, покласти квіти і таким чином вшанувати пам’ять всіх загиблих хлопців. Я ще з 2016 року займався іншим пам’ятником у Вовчанську. Однак тоді відкрити його не вдалося. Сказали: «Ще рано, війна не закінчилася». Тоді я продовжив цим займатися і, все ж таки, вийшло», — розповів Красовський.

Фото: Національна академія Національної гвардії України

Гроші на встановлення монумента, близько 30 тисяч гривень, виділили з міського бюджету Вовчанська. Там же повідомили, що на місці пам’ятника в майбутньому планують звести меморіальний комплекс загиблим військовим.

«Доки існує держава, доти будуть посягати на її незалежність. За всю історію сучасної України це найглобальніший конфлікт», — підкреслив голова Вовчанської міськради Володимир Шевченко.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Пам’ятник загиблим на Донбасі відкрили у Вовчанську (фото)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 августа 2020 в 18:25;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На мармуровій плиті, відкритій у Вовчанську, зобразили українського військового та обстріляну вежу Донецького аеропорту".