• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Харків’янин зібрав колекцію меду із близько 80 країн світу (фото)

Культура   
Харків’янин зібрав колекцію меду із близько 80 країн світу (фото)

Пасічник Денис Солдатов близько 15 років збирає зразки меду із різних країн світу.

Першим екземпляром колекції став мед, який голові громадської організації «Спілка пасічників Харківської області» Денису Солдатову привезли із Непалу як подарунок, — повідомляє кореспондент МГ «Об’єктив».

«Із цього й почалося збирання колекції меду зі всього світу. Маємо дуже багато зразків, які взагалі ніхто у нас не скуштує, бо мед не завжди доступний і не завжди він продається у фабричному пакуванні чи «звичайно» – у нашому розумінні», — запевняє Денис Солдатов.

Найбільш екзотичними пасічник вважає меди із південної півкулі, бо невелика кількість людей туди їздить. Наприклад, із Нової Зеландії чи африканських країн.

«Чи не найбільш цікаві меди – це меди з Африки. У нас є мед з пальми. А також був мед з манго. Порівняння цих смаків дозволяє визначити якість нашого меду. Наш мед найкращий», — підкреслив Солдатов.

Одну частину колекції Денис Солдатов зібрав власноруч – привозив із країн, де бував. Іншу – дарували друзі. Також пасічник розповів про незвичні для українців форми пакування солодкого продукту. Наприклад, корейський мед зберігається у тюбику із довгуватою пластиною, яку треба зламати, щоб відкрити. Схоже спакування та у японського продукту, однак вона набагато м’якша. Її кінець треба зрізати, щоб вичавити звідти рідину. А от одна із бразильських компаній пакує мед у невеликі поліетиленові пакети, які розфасовані по 1,5-2,5 грами.

Пасічник мріє відкрити музей. Таким чином розповісти про життя бджіл та якість, яку вони приносять.

«Ідея така: створити павільйон, який ззовні буде виглядати як звичайний, а всередині влаштувати атмосферу вулика. Тобто зробити воскові кімнати, надати запах справжнього вулика. Зробити це в деревині, аби ці переходи були від рамки до рамки або від корпусу до корпусу. І можна було б показати все життя бджіл — як ця колонія існує, розвивається. Аби дати можливість людям безпечно це дізнатися. Тобто не контактуючи з бджолами, а завдяки цифровим сучасним технологіям, віртуальній реальності показати світ очима бджоли», — розповів Денис Солдатов.

Наразі він з однодумцями шукає фінансування для свого проєкту.

Нагадаємо, у Харкові триває XII Міжнародний дитячий фестиваль «Дитятко».

 

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Харків’янин зібрав колекцію меду із близько 80 країн світу (фото)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 сентября 2020 в 17:55;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Пасічник Денис Солдатов близько 15 років збирає зразки меду із різних країн світу".