• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Велокрадіжки та відсутність парковок: харківські велосипедисти розповіли, як убезпечити свій ровер (відео)

Общество   
Велокрадіжки та відсутність парковок: харківські велосипедисти розповіли, як убезпечити свій ровер (відео)

Замало велопарковок для великого міста, а ті що є — не охороняються належним чином. Харківські велосипедисти бідкаються: не можуть спокійно лишати свої ровери на вулиці.

Олена щодня їздить на роботу на велосипеді і підіймає його сходами, бо боїться лишати на вулиці. Пояснює: у місті бракує місць, де можна лишити ровер без нагляду.

Олена Орловська, велосипедистка

Нет, потому как в любом случае это совершенно обычные паркинги на улице и, соответственно, срезать когут в любой момент.

У тому, що поцупити двоколісний можуть дуже легко Дмитро переконався на власному досвіді. Чоловік теж їздив на ровері на роботу, де немає належної парковки і щодня підіймав його до офісу, аж раптом це скінчилося.

Дмитро Стєбаєв, велосипедист 

Видимо каким-то уборщицам показалось, что я пачкаю стены на лестничной площадке, и администрация запретила мне заносить велосипед в здание.

Але Дмитра це не зупинило і він став пристібати ровер до паркана біля офісу. Але одного дня…

Дмитро Стєбаєв, велосипедист

Я выглянул в окно и не увидел велосипеда там пристегнутого.

Дмитро звернувся до поліції і за три місяці двоколісний таки знайшли. Виявилося, що крадію знадобилася одна лише викрутка, щоб поцупити його ровер. І чоловік тепер ніколи не лишає двоколісний на вулиці.

Дмитро Стєбаєв, велосипедист

Я подхожу, голыми руками делаю пару движений. Все, я уже с колесом. Например, велосипедное колесо такого хорошого, среднего уровня, стоит долларов 200 легко, если это профессиональный снаряд – 500 долларов легко.

Дмитро каже: якщо дуже необхідно лишити велосипед на кілька хвилин без нагляду, треба, як мінімум, використовувати якісний трос і вміти правильно ним користуватися.

Дмитро Стєбаєв, велосипедист

При пристегивании велосипеда нужно прицепить не только саму велосипедную раму, но еще и захватить колеса. Я продеваю сначала в заднее колесо, потом я продеваю через парковку, я продеваю через переднее колесо. через раму и застегиваю.

Ровери крадуть і з парковок під охороною, і навіть з балконів багатоповерхівок, каже Владислав. Хлопець вже багато років продає товари для захисту двоколісних. Каже: є чотири варіанти убезпечити велосипед від крадіїв.

Владислав Залізко, адміністратор веломагазину

Один из них – это трос, второй — скобы, юлоки, подковы. Третий – это цепь и четвертый – это сегментированный замок, который выглядит как пластины, который вот так разворачиваются.

Ціна на троси стартує від 30 гривень і сягає 500, каже Владислав. Тими, що дешевше за 300, він користуватися не радить.

Владислав Залізко, адміністратор веломагазину

К нам приезжали с дешевыми замками и просили проворачивать велосипеды и вот, когда я проворачивал ключ, были времена, когда высыпалась секретка в руку.

Наступний рівень захисту – ланцюг. Він важчий за трос, але надійніший. Ціна на нього коливається від 350 до 1,5 тисячі гривень.

Владислав Залізко, адміністратор веломагазину

Она идет спаянная. Зачастую идет с титановым напылением для того, чтобы резцы тупились при попытке перекуса.

Сам експерт користується скобою. Каже: це малогабаритний та легкий, у порівнянні з ланцюгом, і надійний, у порівнянні з тросом, спосіб захистити свій велосипед, але він теж має недоліки.

Владислав Залізко, адміністратор веломагазину

Его недостаток в том, что в отличие от цепи он не гибкий. Если цепь можно припарковать где-нибудь к столбу, то этот замок можно использовать только. Когда есть парковка определенной формы.

Ціни на такий захист коливаються від 600 до 3000 гривень, каже Владислав. Проте, навіть з таким захистом лишати двоколісний на вулиці довше ніж на 20 хвилин досвідчені велосипедисти не радять. Від початку року, за даними поліції Харківщини, у регіоні вкрали 633 ровери. За минулий сталося 1157 велокрадіжок.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Велокрадіжки та відсутність парковок: харківські велосипедисти розповіли, як убезпечити свій ровер (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 7 октября 2020 в 16:15;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харківські велосипедисти бідкаються: не можуть спокійно лишати свої ровери на вулиці".