• Вс 05.05.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

Рекордсменка з плавання в ластах залишилась без ставки в збірній (відео)

Спорт   
Рекордсменка з плавання в ластах залишилась без ставки в збірній (відео)

Вікторія Уварова займається швидкісним плаванням в ластах одинадцять років. З них п’ять — знаходилась на міністерській ставці у збірній України.

У грудні минулого року, вперше за час карантину, було проведено чемпіонат України, дату якого визначили за два тижні. До того ж спортсменка перехворіла і знаходилась не в кращій формі, тому фінішувала без медалі.

Вікторія Уварова, майстер спорту міжнародного класу

На чемпионате, который был в 20-х числах декабря 2020 года, никто из спортсменов не проплыл по моим результатам, которые я показывала на протяжении 2019-2020 года.

Наставниця Уварової попередила про стан підопічної старшу тренерку збірної. Каже, та зрозуміла ситуацію і подала спортсменку у список на зарплатню до міністерства, знаючи ставлення плавчині до справи.

Тетяна Красногор, тренерка Вікторії Уварової

Вика — это спортсмен, который не просидел дома ни одного дня. Весь карантин. Нет бассейна — мы на стадионе занимаемся, нет стадиона, нас закрыли, — мы дома занимаемся.

Але в міністерстві вирішили не дослухатися до федерації, і комісія визначила склад збірної за підсумками лише чемпіонату України. Запит на коментар до куратора виду спорту надіслано, відповіді — немає. Юрій Назаренко майже десять років працював на посаді старшого тренера збірної України з вільної боротьби і підтверджує — проблема формування складу була завжди.

Юрій Назаренко, старший тренер збірної України з вільної боротьби (2006-2015)

Мое мнение — должен собраться тренерский совет и каждую кандидатуру проанализировать. Как специалисты, без учета своих внутренних непонятных ситуаций. Четко понять — кто реально сильнее, у кого реально есть возможность привезти медали с Европы и мира.

Тетяна Красногор, тренерка Вікторії Уварової

Комиссия состояла из представителей различных видов спорта, и два из них — представители подводного спорта. Говорили в защиту спортсменов, но их не сильно воспринимали и слышали.

Світова практика відбору спортсменів передбачає рейтингову систему. Вона — об’єктивна, бо бере до уваги виступи на всіх рівнях і дає певну суму балів, що є спільним знаменником для здобувачів. Такий експеримент федерація вільної боротьби проводила, згадує Юрій Назаренко.

Юрій Назаренко, старший тренер збірної України з вільної боротьби (2006-2015)

А тут упирается вопрос в финансирование: если мы выезжаем за границу, то министерство спорта может финансировать одного-двух человек в весе. А там — пять-шесть человек.

Такий гідрокостюм коштує чотириста євро, моноласт — п’ятсот. Вікторія Уварова, каже, що усвідомлює, як важко їй буде відбиратися на Всесвітні Ігри — головний старту чотириріччя в неолімпійських видах спорту. Проте, надії не полишає.

Вікторія Уварова, майстер спорту міжнародного класу

«50 нырок» — это дистанция Всемирных Игр. В течение пяти лет я на этой дистанции — первая, меня никто не может обогнать. Никто из женщин не может выйти из 17-ти секунд.

Всесвітні Ігри мали відбутися цього року в американському Бірмінгемі, але перенесені на наступний.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Рекордсменка з плавання в ластах залишилась без ставки в збірній (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 марта 2021 в 16:28;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вікторія Уварова займається швидкісним плаванням в ластах одинадцять років. З них п’ять — знаходилась на міністерській ставці у збірній України".