• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Харків’янин здобув бронзову медаль турніру пам’яті Леоніда Авербаха

Спорт   
Харків’янин здобув бронзову медаль турніру пам’яті Леоніда Авербаха

Дві сотні фехтувальників з семи країн світу змагались у Харкові. Це — чи не останній старт перед початком Олімпійських ігор у Токіо.

У Харкові відбувся традиційний міжнародний турнір з фехтування на шпагах пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Авербаха. Змагались дві сотні спортсменів з семи країн. Кількісний і якісний склад обумовлений близькістю Олімпійських ігор. Останнім часом у ЗМІ з’являються новини про те, що більшість японців — проти проведення Олімпіади. Маємо інформацію безпосередньо звідти, адже старший тренер чоловічої збірної Японії — харківський фахівець.

Олександр Горбачук, старший тренер чоловічої збірної Японії

Все будет, Олимпиада пройдет. Даже в сложной ситуации — обратного хода нет. Эти манипуляции связаны с политикой, скорее всего. Там — выборы, и кто-то находит определенную нишу людей, которые против этого.

До стадії чвертьфіналу спортсмени фехтували за допомогою дротової систему заліку нанесених уколів. А вже вісімка кращих змагалась на бездротовій. Це — харківське ноу-хау, яким користуються на турнірах найвищого гатунку, Олімпіада — не виключення. Учасники і тренери кажуть: в самому фехтуванні нічого не змінюється, радіосистема лише стає в нагоді глядачам.

Володимир Станкевич, старший тренер чоловічої збірної України

Для зрителя это все создавалось — «горящая» маска, не видно провода, который делает замыкание системы в сети, это позволяет поднять фехтование на новый уровень. Зритель оценивает эти вспышки, ведь понять, когда «загорается» укол, — это очень важно.

Єдиним харківським здобувачем медалі турніру став Максим Хворост. В одній четвертій фіналу він переміг японця Масару Ямаду з перевагою у три пункти, а в півфіналі поступився його співвітчизнику, майбутньому переможцю змагань — Кокі Кану, одинадцять : п’ятнадцять. Тож отримав бронзову нагороду і вважає її цінною на тлі браку міжнародних турнірів.

Максим Хворост, бронзовий призер турніру пам’яті Леоніда Авербаха

Понравилось, что по дороге к этой «бронзе» мне встретились исключительно одни иностранцы, а не наши украинские спортсмены. Я был сконцентрирован, я хотел фехтовать, и у меня сегодня это получалось.

За підсумками змагань Японія має особисте «золото» і командне «срібло». Під проводом Олександра Горбачука команда і раніше мала неабиякі здобутки світового рівня. Тож японці сподіваються на олімпійські звитяги, тим паче, що Ігри прийматиме їхня батьківщина.

Олександр Горбачук, старший тренер чоловічої збірної Японії

Федерация так, немножко «давит» на нас — медаль, медаль, медаль. Но они хотят золотую медаль, а я говорю: любая медаль — это будет очень хорошо для нас.

Жіночу особисту першість виграла киянка Влада Харькова, командну — львів’янки. Харківська жіноча четвірка зупинились в кроці від медалі, поступившись в «бронзовому фіналі» київській ШВСМ.

 

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Харків’янин здобув бронзову медаль турніру пам’яті Леоніда Авербаха»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 мая 2021 в 15:30;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Дві сотні фехтувальників з семи країн світу змагались у Харкові. Це — чи не останній старт перед початком Олімпійських ігор у Токіо".