• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Харківські волонтери евакуювали 3 тисячі тварин з початку вторгнення — історії порятунку (відео)

Общество   
Харківські волонтери евакуювали 3 тисячі тварин з початку вторгнення — історії порятунку (відео)

Собаки, коти, хом’яки та навіть вовк. Харківські волонтери з початку вторгнення евакуювали з деокупованих населених пунктів та постраждалих районів Харкова близько 3 тисяч тварин.

Це Стінгер, а це — Джавеліна. Їх так назвали американські військові. Взагалі їх хотели вбити російські солдати. Але це побачив з церкви піп і він забрав їх до себе. Діана демонструє собак, яких волонтери вивезли із деукупованих Циркунів. Їхня організація займається порятунком чотирилапих з 2015 року.

Ярина Вінтонюк, представниця ГО «Порятунок тварин Харків» 

Наша робота направлена на порятунок життів, які знаходяться у надзвичайних ситуаціях.

Після окупації Джавеліна й Стінгер були дуже голодними, кажуть волонтери й нині постійно просять іжі. Собакам скоро зроблять ін’єкції та відправлять до Німеччини, знайти їм місце допоміг знайомий представниць Центру порятунку тварин із цієї країни.

Діана, представниця ГО «Порятунок тварин Харків» 

Він знайшов місце з-за кордоном, де їх приймуть і на адопцію, тобто будуть прилаштовувати. Джавеліна більш спокійна, вона саме дама така. А Стінгер — він хлопак дуже такий. Він ходиьть усюди, він все винишкує.

За період свого існування волонтери врятували життя тисячам тварин. Але коли почалась війна, молоді люди першочергово допомагали евакуювати людей з Харкова. Та коли повернулися до свого притулку в П’ятихатках — побачили розвалини.

Так, это второй вольер — вот один вольер. Вот один вольер. Сейчас вижу только троих. Сейчас будем разбираться, кто еще жив.

Притулок обстріляли, загинули сім тварин. Частина вольєрів була зруйнована.

Ярина Вінтонюк, представниця ГО «Порятунок тварин Харків» 

З цього моменту відкрився другий фронт робіт — це безпосередньор евакуація тварин. Евакуювали наших, потім забирали з квартир. Ми почали контактувати з іноземними організаціями, шукати людей, які готові приймати.

Коло однодумців розширилось й молоді люди почали евакуйовувати тварин з постраждалих районів Харкова та деокупованих населених пунктів.

Пока искали одну собаку, зашли на другой двор — нашли еще собаку.

Читайте также: Спасенного военными на позициях в Харьковской области пса эвакуируют британские волонтеры

Евакуйованих тварин відкормлюють та лікують. Багатьох розбирають люди, значну частину — навіть з-за кордону. Інших — передають в притулки. Волонтери кажуть, що з початком війни побачили позитивні зміни у поглядах харків’ян.

Ярина Вінтонюк, представниця ГО «Порятунок тварин Харків» 

Це сотні дзвінків: заберіть собаку, бо вона мене заважає. Я не хочу, щоб там жили коти. І закривали в підвали. Ніхто не йшов на зустріч. І Харків помінявся з першого дня війни. Люди ризикували собою: летять снаряди, обстрілюють, а вони біжать і вони рятують.

З початку вторгнення волонтери евакуювали близько трьох тисяч тварин. Серед них собаки, коти й інші кімнатні тварини. Є навіть один вовк. І ця цифра постійно збільшується.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Харківські волонтери евакуювали 3 тисячі тварин з початку вторгнення — історії порятунку (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 июня 2022 в 19:58;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Собаки, коти, хом’яки та навіть вовк. Харківські волонтери з початку вторгнення евакуювали з деокупованих населених пунктів та постраждалих районів Харкова близько 3 тисяч тварин".