• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +18°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Вижили після прильоту двох «Калібрів»: історії родин з Люботина (відео)

Происшествия   
Вижили після прильоту двох «Калібрів»: історії родин з Люботина (відео)

У перервах між ворожими обстрілами на Харківщині продовжують збирати докази злочинів РФ. Днями прокурори та експерти побували в Люботині, по якому в березні вдарили ракети «Калібр».

Артем Листопад, кореспондент 

Ми знаходимося на приватному подвір’ї у місті Люботин, що під Харковом. Зовсім недавно тут розташовувалися житлові будинки, але зараз, як ми бачимо, залишилися тільки руїни. Коли прилетіла російська ракета, люди знаходилися вдома.

У цьому будинку разом із дружиною проживав Євгеній. Каже: того березневого дня було тихо, на вулиці — гарна погода, і нічого не віщувало біди.

Євгеній, мешканець Люботина

Вышел набрать себе еду, еда стояла в коридоре. А жена была — он там спальня у нас была. И в это время прозвучал первый взрыв. И я лежу уже на полу, вижу только, что летят кирпичи, летят доски, летят стекла. На несколько секунд я потерял сознание, потом второй взрыв прозвучал.

Євгеній отримав осколкові поранення в руку та груди. Дружина також зазнала травм. Чоловік встиг врятувати лише деякі документи, всі інші речі, як і авто Євгена, знищено.

Євгеній, мешканець Люботина

Выйти сюда мы уже не могли, потому что здесь все обвалилось. И мы вылазили через окно вот туда в сторону железной дороги. Какие-то вещи успели выбросить, документы на дом успели выбросить, паспорт жены, к сожалению, сгорел. Меня отвезли в Люботинское хирургическое отделение, там мне зашили руку, зашили грудь.

Руйнівний вибух знищив одразу три будинки, значних пошкоджень зазнав ще один сусідній дім. Не змогла вижити родина із Харкова, яка переїхала до Люботина, тікаючи від обстрілів. У момент обстрілу пенсіонери знаходилися вдома.

Роман, мешканець Люботина

Там погиб мужчина и сначала пострадала, а затем в больнице скончалась пожилая женщина.

Снаряд розтрощив і будинок Романа. На момент вибуху чоловік перебував недалеко від дому, від’їхав до супермаркету. У будинку знаходилась його сестра із 5-річною донькою. Те, що вони вижили, Роман називає дивом.

Роман, мешканець Люботина

Сестру доставали из-под обломков, на нее упала крыша, балки. Маленькая племянница — в стене после взрыва образовалась дыра большая, вот она выбежала через эту дыру, ее подхватили спасатели и увезли в больницу. Ей посекло осколками лицо, щеку зашивали.

Під завалами місцеві взнайшли залишки російської ракети, схожої на «Калібр». Саме вона й принесла жах в життя чотирьох родин, що жили по сусідству на одній вулиці.

Обломок от ракеты, длинной 14 сантиметров, шириной 15 сантиметров.

Уламки ракети вивчають прокурори та поліцейські. Поруч знайшли ще й мікросхеми цієї зброї та крило.

Частина від крила «Калібру». Написано по-русски «Правый нижний 4262653127011». Я думаю, что это нам существенно поможет.

Олександр Ільєнков, керівник Харківської окружної прокуратури

Наше завдання — знайти серійні номери, щоб можливо було зрозуміти звідки було це постачання зброї, коли вона була виготовлена та в подальшому з’ясувати хто надав команду та безпосередньо випустив таку ракету, що зруйнувала повністю, як ви бачите, навколо нас немає зовсім нічого.

Тепер всі ці уламки поїдуть на експертизу для детального вивчення. На жаль, це єдині цінні речі, що залишилися на подвір’ях цих домоволодінь.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Вижили після прильоту двох «Калібрів»: історії родин з Люботина (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 июня 2022 в 17:21;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У перервах між ворожими обстрілами на Харківщині продовжують збирати докази злочинів РФ. Днями прокурори та експерти побували в Люботині, по якому в березні вдарили ракети «Калібр»".