• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Щоб відбудувати Харків, у Словенії продавали стільці по 1500 євро (відео)

Мир   
Щоб відбудувати Харків, у Словенії продавали стільці по 1500 євро (відео)

Харків підтримують не тільки в Україні, але й за кордоном. Приклад цього – благодійний аукціон, який провели днями в столиці Словенії — Любляні.

Мета організаторів заходу — зібрати кошти на підготовку та організацію міжнародного архітектурного конкурсу з реконструкції Харкова. Подробиці — в сюжеті МГ «Об’єктив».

Тут лежить сіно. І референс того, що Україна є житницею Європи.

Світлана Рябіщук демонструє свою роботу «В сіні правда». Жінка ще одинадцять років тому переїхала із Черкас до Словенії, де нині навчається в академії мистецтв і дизайну. «В сіні правда» — це експозиція зі звичайного дерев’яного стільця.

Світлана Рябіщук, учасниця благодійного аукціону

Першу ідею для створення цього дизайну я взяла вірш Тараса Шевченка «Мені тринадцятий минало» і з цим віршем я намагалася відтворити якусь атмосферу.

Свою роботу Світлана залишила поруч із ще чотирнадцятьма прикрашеними стільцями, над якими працювали словенські майстри. Їх презентували на благодійному аукціоні, аби зібрати кошти на підготовку та організацію міжнародного архітектурного конкурсу з реконструкції Харкова. Захід організували двоє студентів-архітекторів — у столиці Словенії — Любляні.

Міха Бенчіна, співорганізатор благодійного аукціону

Ми подумали, що було б добре представити ці роботи тут для відновлення міста Харкова, тому що Харків — це столиця конструктивізму. У цілому це наш перший досвід такої допомоги, ми лише почали цю діяльність. Ми лише сподіваємося, що все пройде добре.

Допомогти відбудувати зруйновані українські міста хоче й 22-річна Вероніка Бачук. Дівчина навчалася на архітектора у Харкові, тепер продовжує вчитись у Словенії.

Вероніка Бачук, відвідувачка благодійного аукціону

Першою думкою — чому варто залишитися в Словенії і продовжити навчання і чому не варто зупинятися на тому, що вже в мене є — це набратися досвіду, щоб у майбутньому була змога відбудовувати, що було зруйновано і що я буду кваліфікованим спеціалістом, щоб зробити це.

На аукціон запросили бізнесменів, митців і науковців. Стартова ціна стільців — сто євро.

Триста… Продано! За триста євро.

Загалом на аукціоні вторгували 7325 євро. Найдорожчим лотом став стілець, декорований червоним і чорним склом — він пішов з молотка за півтори тисячі євро. Організатори зазначили, що планують навідатися до Харкова, щоб оцінити стан руйнувань — як тільки з’явиться така можливість.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Щоб відбудувати Харків, у Словенії продавали стільці по 1500 євро (відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 июля 2022 в 17:35;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харків підтримують не тільки в Україні, але й за кордоном. Приклад цього – благодійний аукціон, який провели днями в столиці Словенії — Любляні".