• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Шматок бетону залетів у квартиру на п’ятому поверсі: наслідки обстрілу дитсадка в Харкові (відео)

Происшествия   
Шматок бетону залетів у квартиру на п’ятому поверсі: наслідки обстрілу дитсадка в Харкові (відео)

Жителі мікрорайону в Харкові, що поруч із обстріляним дитсадком, кажуть: чекали на «прильот», адже росіяни методично гатять по закладах освіти.

У мерії доповнюють: цей дитсадок став 232-м закладом освіти в Харкові, який пошкодили своїми снарядами окупанти. Цей був одним із найкращих. Проте головне – співробітники, які були в закладі в момент обстрілу, вижили. Подробиці – в сюжеті МГ «Об’єктив».

Мы были на территории. Убирали, готовились к первому сентября.

Коридори дитячого садка в центрі Харкова засипані склом, місцями — зі слідами крові. Як і кожного дня, зранку його робітники прийшли сюди, аби прибирати. Аж раптом почався обстріл.

Володимир Безрук, начальник управління вибухотехнічної служби ГУНП у Харківській області 

Відбулося влучання артилерійського снаряду, калібром 203 міліметри, в результаті чого ми можемо спостерігати характерні осколкові ураження фугасної дії. Виявлені відповідні уламки з металу, зі слідами вибухової дії, які за характерними ознаками відносяться до даного типу боєприпасу.

Уламки боєприпасу розлетілися в різні сторони.

Ударною хвилею повибивало вікна в садку, розгатило бетон на дитячому майданчику та пошкодило футбольне поле й дерева. На щастя, всі люди, які були поруч, вижили. Але дві робітниці отримали поранення.

Артем Листопад, кореспондент 

Ось там, за моєю спиною, працюють фахівці, там і є місце прильоту. Але можна тільки уявляти, наскільки далеко розлітаються уламки боєприпасів і з якою силою вони врізаються в землю. А ось цю залізну опору осколок буквально просік наскрізь.

Ольга Деменко, директорка департаменту освіти Харківської міськради 

Це один із наших найкращих дитячих садочків у місті Харкові. Душа болить за всі, але коли серед білого дня в густонаселеному мікрорайоні — та ще й дитячий садочок, та ще й травмовані дві наші працівниці — в мене немає слів.

Цей дистадок став 232-м закладом освіти, який пошкодили внаслідок обстрілу, додає Деменко. Каже: попри відсутність виховального процесу, в таких місцях часто перебувають працівники, які доглядають за територією садка.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Вдруге практично в ту ж вирву: подробиці обстрілу будівлі ХОВА в Харкові (відео)

Ольга Деменко, директорка департаменту освіти Харківської міськради 

Робітники не всі працюють. Хтось працює дистанційно, хтось в інших містах України, хтось за кордоном. Але приходять працівники, бо садочок в центрі міста. Ви ж бачите, все охайненько.

А ось місцеві обстрілу дитячого садочка не дивуються, адже РФ, кажуть, вже давно гатить з важкої зброї по закладах освіти.

Євгеній, місцевий мешканець  

Все знали, что так как наносят удары: по школам, детским садикам, то когда сюда прилетит — всем здесь будет плохо.

Євгеній до цього готувався й навмисне залишив відчиненими вікна. Так, впевнений чоловік, збереже скло при вибуховій хвилі. А ось до неочікуваного прильоту шмата бетону на 5-й поверх Євгеній не був готовим.

Євгеній, місцевий мешканець  

— Вот такой кусок прилетел то ли бетона, то ли еще чего-то на балконную дверь, выбило стекла.

— На какой этаж?

— На пятый этаж. Все остальные окна треснуты, но стоят на месте. Это же все окна открыты и баклашками придвинуты. Ну вот так отодвинуло милиметров на 300. Это правильно, когда стекла не закрыты.

Дитсадок обстріляли із самохідної артилерійської гармати «Піон», зазначили в прокуратурі. Такого лиха тут наробив лише один снаряд.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Шматок бетону залетів у квартиру на п’ятому поверсі: наслідки обстрілу дитсадка в Харкові (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 августа 2022 в 16:16;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Жителі мікрорайону в Харкові, що поруч із обстріляним дитсадком, кажуть: чекали на «прильот», адже росіяни методично гатять по закладах освіти".