• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Відбувся турнір на призи олімпійського чемпіона Віктора Рубана

Общество   

Сам винуватець події разом з іншими членами збірної України був відсутній, адже знаходився у турецькому тренувальному таборі. У фіналі чоловічої стрільби з класичної зброї відбулась суто харківська дуель, в якій Валерій Мамонтов переміг Михайла Бойка. Золотий призер вважає свою звитягу випадковою, адже через травму і карантин не міг повноцінно тренуватись.

Валерій Мамонтов, переможець «Кубку Віктора Рубана»
Если бы я вылетел в первом круге, было бы понятно почему. А так — это исключение. Обычно — тренируются и выигрывают, а я так — раз в неделю и все, это вся моя тренировка.

Жінки виборювали «золото» також у харківському дербі. Дар’я Павличенко виявилась влучнішою за Катерину Дубровіну. Переможниця суміщає спортивну кар’єру з тренерською. Вважає, що змагання — не річ у собі, вони — частина тренувального процесу м’язів і мозку.

Дар’я Павличенко, переможниця «Кубку Віктора Рубана»
Ты начинаешь резко выигрывать, неожиданно для себя, или резко проигрывать — более слабому сопернику. К этому нельзя быть готовым. Но можно быть готовым к тому, что ты начнешь волноваться, тебе надо выйти — «вдох-выдох»— и отработать запрограммированную систему.

Серед кадетів звитягу здобув Микита Дюняшев з Харкова. А найзапеклішим за перебігом подій фіналом на турнірі стала зустріч харків’янки Софії Постельняк і сумчанки Дар’ї Коваль. За регламентні п’ять сетів дівчата не виявили кращої, доля першого місця вирішувалась у додатковій перестрілці. Коваль поцілила в «дев’ятку», Постельняк — у саме «яблучко».

Софія Постельняк, переможниця «Кубку Віктора Рубана» (кадетки)
Все-таки нервы немного сдают, и я по верхней мишени не очень хорошо попадала. Поэтому довела счет до 5:5, а не быстрее. Для меня всегда важнее борьба — показать все, на что ты способен. А золотая медаль — это приятное дополнение, бонус.

У стрільбі з блочного лука змагались дорослі. Жіночий фінал впевнено виграла киянка Ксенія Шкляр, у чоловіків за найвищу нагороду стріляли харків’янин Вадим Головко і Тарас Волненко з Києва. Гість переміг із різницею у два бали і вперше отримав золоту медаль «Кубку Рубана».

Тарас Волненко, переможець «Кубку Віктора Рубана» (блочний лук)
Для мене це — дуже почесна нагорода. І в такий час, коли люди думають — займатись спортом чи ні? — Дуже хочеться в цьому брати участь. Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана — це серйозні змагання для перевірки себе.

Командні змагання у всіх розділах класичної зброї виграли представники Харківської області, у блочному луку перемогли кияни.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Відбувся турнір на призи олімпійського чемпіона Віктора Рубана»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 января 2021 в 16:33;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Сам винуватець події разом з іншими членами збірної України був відсутній, адже знаходився у турецькому тренувальному таборі. У фіналі чоловічої…".