• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові обговорили розвиток вищої освіти (відео)

Общество   
У Харкові обговорили розвиток вищої освіти (відео)

У Національному політехнічному університеті пройшла зустріч голови парламентського комітету з питань освіти та науки Олександра Співаковського з педагогами та студентами вишу.

Ініціатором візиту парламентаря став народний депутат Олександр Грановський. Підняли питання про розвиток вищої освіти. Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол відзначив, що за останні роки значно зменшилася кількість студентів, які вступають на технічні спеціальності.

Євген Сокол, ректор НТУ «ХПІ»

Нас всіх сьогодні турбує, яка буде далі політика відповідно до технікумів і коледжів у зв’язку з тим, що у складі нашого університету є два профільних коледжі. І дуже приємно, що голова комітету бачить те, що повинен бути єдиний розвиток освіти. 

Також на зустрічі стало відомо, що держзамовлення на технічні спеціальності буде збільшено. Олександр Грановський каже: аби відповісти на професійні питання педагогів, він і запросив одного з керівників комітету з питань освіти.

Олександр Грановський, народний депутат України

Ми сьогодні зібралися, бо у викладачів дуже багато професійних запитань: щодо фінансування галузі, щодо їх професійного майбутнього і, оскільки я не є фахівцем з цього приводу, саме тому я і запросив пана Співаковського, щоб ми разом приїхали, витратили час і відповіли на ці питання. 

Олександр Співаковський, очільник профільного комітету освіти в Верховній Раді України

Реформа управління університетами, реформа фінансування університетів і ключова реформа – це запустити на ринок освітніх послуг вимірювання і робота національного агентства з якості вищої освіти. 

Також політики зустрілись і з освітянами учбових закладів Київського району Харкова. Галина Кучерява працює в дошкільному закладі близько 25 років. Жінка розповідає, що за останній час було вирішено багато проблем освіти.

Галина Кучерява, завідувачка ДНЗ №109

Такі зустрічі є дуже корисними, вони допомагають нам, освітянам, вирішувати різноманітні проблеми, ставити питання, які потребують негайного вирішення. 

Олександр Грановський та Олександр Співаковський провели професійну дискусію зі вчителями дошкільних закладів та середніх шкіл.

Олександр Співаковський, очільник профільного комітету освіти в Верховній раді України

Для нас що є дуже важливим? Не тільки з Печерських пагорбів дивитись та формувати політику: зустрічатись з викладачами, зустрічатись з вчителями, з директорами шкіл. Для чого? Для того, щоб розуміти оцей «фітбек», тобто якщо реформи ідуть, то де є вузькі місця, на що потрібно звертати увагу.

Олександр Грановський, народний депутат України

Я вважаю, що саме такі фахові професійні дискусії мають проводитися за участі спеціалістів і з вчителями шкіл, і з вчителями вишів. Які задають дуже різні запитання, але, безумовно, вони стосуються і фінансування галузі, їхніх заробітних плат. Від деяких отримуємо питання з приводу нової української школи, що воно таке, чи будуть вони в змозі внести зміни до профільного базового закону про освіту, чи ні.

Для допомоги освітній сфері в партнерстві з міською владою в Харкові вже діє програма благодійного фонду Олександра Грановського «Шаг в будущее».

Автор: Анна Олегова
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові обговорили розвиток вищої освіти (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 декабря 2018 в 20:01;
  • Корреспондент Анна Олегова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Національному політехнічному університеті педагоги та студенти зустрілись із представником парламентського комітету з питань освіти і наук".