• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Подвійне вбивство на Салтівці: справу розглядатиме суд присяжних (відео)

Общество   
Подвійне вбивство на Салтівці: справу розглядатиме суд присяжних (відео)

 Обвинуваченому Костянтину Безруку подовжили запобіжний захід. 

Трагедія сталася в багатоповерхівці по вулиці Академіка Павлова влітку минулого року. За даними слідства, Костянтин Безрук увірвався до квартири та почав гатити по сім’ї. Олег Соловйов та його цивільна дружина Яна загинули на місці. Вижити вдалося лише їх доньці Саші. У неї кулі потрапили тричі — і всі навиліт. Мати Олега знаходилася в ванній.

Ольга Соловйова, мати загиблого Олега Соловйова

Сын ещё спал, невестка на балконе была. Я думала, баклажки с водой хлопают, а он глушитель надел — и три минуты дела. Я не знаю, как это пережить. Я в этой квартире, все это на моих глазах практически. 

Обвинувачений свою провину визнає, але запевняє, що всьому виною його психічний стан. За результатами однієї з експертиз, яка проводилася в Дніпрі, чоловік визнаний неосудним. Тобто він не в змозі відповідати за свої вчинки.

Костянтин Безрук, обвинувачуваний

Вот эти люди, они от Сатаны. Они произвели со мной как-то акт, после этого я начал слышать это все. — Ви визнаєте, що ви стріляли? — Узнаю. Я убил Сатану и Сатан. 

Але в прокуратурі з висновками фахівців не погодилися. Слідчі встановили, що підозрюваний ретельно спланував злочин, а після намагався уникнути відповідальності. Крім того, Безрук не перебував на обліку в психіатричних закладах, мав посвідчення водія та дозвіл на зберігання і носіння зброї. Київські експерти повідомили: Берзук усвідомлював і усвідомлює свої дії. Наприкінці минулого року обвинувачений заявив клопотання про розгляд справи судом присяжних. Близько 7 років в Україні такою можливістю можуть скористатися ті, кому загрожує довічне ув’язнення.

Дмитро Кузьмін, адвокат Костянтина Безрука

Судебная практика показывает, что суды очень часто становятся на сторону обвинения. По нашему мнению, суд присяжных сможет обеспечить именно независимое, объективное и беспристрастное рассмотрение этого уголовного дела. 

У прокуратурі зазначають, що суд присяжних долучають вкрай рідко і в області, і в Україні в цілому.

Станіслав Муратов, прокурор

На Харківщині — це не перший випадок. Така практика існує, у цьому немає ніяких проблем.  Я як прокурор буду використовувати всі законні можливі інструменти. У тому числі з урахуванням наявності присяжних.

У Київському райсуді обрали трьох основних та двох запасних присяжних. Кожен володіє українською, не займає посади держслужбовця, адвоката чи нотаріуса, не має судимостей та родинних зв’язків з потерпілими та підсудним. Одна з присяжних — працівниця територіального центру з надання соціальних послуг Тетяна Яценко. Жінка каже: до судового процесу не готувалася, але чого від неї очікують — розуміє.

 Тетяна Яценко, присяжна

Слышала только то, что по новостям передавали. Но когда тебя это не касается, даже вот таким образом, как присяжного, ну, наверное, относишься к этому как-то: ну, произошло горе, ну и все. А тут уже, получается, уже имеешь отношение к этому делу. 

Прокурор зачитав обвинувальний акт. За версією слідства, мотивом вбивства стали борги Соловйова. Мати та донька загиблого подали позови на матеріальне відшкодування в розмірі 30 та  100 тисяч гривень відповідно. Також вимагають компенсувати моральну шкоду. Це ще п’ять та два мільйони гривень. Прокуратура подала клопотання про подовження Безруку запобіжного заходу ще на два місяці.

Наступне слухання призначено на 18 березня.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «Подвійне вбивство на Салтівці: справу розглядатиме суд присяжних (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 февраля 2019 в 16:31;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Обвинуваченому Костянтину Безруку подовжили запобіжний захід".