• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

З початку передвиборчої кампанії на Харківщині відкрито 12 кримінальних проваджень (відео)

Общество   
З початку передвиборчої кампанії на Харківщині відкрито 12 кримінальних проваджень (відео)

Правоохоронці зареєстрували 120 повідомлень про порушення закону «Про вибори Президента України».

З початку передвиборчої кампанії харківські поліцейські зареєстрували 120 повідомлень щодо порушення закону «Про вибори Президента України».

Ольга Грабар, головний спеціаліст відділу комунікацій ГУ Нацполіціі в Харківській області
Найчастіше в своїх заявах громадяни повідомляють про пошкодження рекламних щитів кандидатів у президенти України. А також про порушення розміщення агітаційних матеріалів та інформації. На бігбордах відсутня інформація про замовника, не зазначено інформацію про установу, що здійснила друк і тираж, а також не вказані особи, відповідальні за випуск.

Відкрито 12 кримінальних проваджень, складено два адміністративні протоколи. За 80 заявами під час перевірки, порушень законодавства не виявлено. У свою чергу громадські організації відзначають: у ЗМІ за гроші розміщується певна інформація про кандидатів без позначки на рекламу.

 Микола Зінченко, координатор громадянської мережі «Опора»
Ведеться війна і між кандидатами, вони люблять розміщувати матеріали «чорного» характеру в сторону своїх конкурентів.

Окрім правопорушень існують проблеми, коли громадяни через деякі обставини не знають, де їм голосувати. Наприклад, переселенцям з окупованих територій достатньо прийти з паспортом до найближчого відділу введення Державного реєстру виборців, які є в кожному районі Харкова та області.

 Микола Зінченко, координатор громадянської мережі «Опора»
 Прийти з паспортом, написати заяву, що він хочу голосувати не за місцем своєї реєстрації, а на якій-небудь дільниці, показати свій паспорт. Орган державної реєстрації виборців має надати дозвіл, на те, щоб вони проголосували.

Кожен громадянин може особисто перевірити інформацію про своє включення до Держреєстру. Для цього потрібно звернутись до програмного ресурсу «Особистий кабінет виборця» на сайті ЦВК. Якщо у зв’язку з навчанням, виїздом за кордон чи іншим людина не зможе проголосувати за місцем реєстрації, потрібно тимчасово змінити місце голосування.

 Світлана Коломієць, начальниця відділу адміністрування Держреєстру виборців апарату ХОДА
Для цього необхідно звернутися до відділів ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання чи перебування, з собою необхідно мати паспорт громадянина України та мотивоване звернення. Це може бути довідка з місця роботи, навчання, проїзні документи, санітарно-курортна довідка тощо.

Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається виборцем особисто. Також, якщо за станом здоров’я людина не здатна дістатися до дільниці, можна буде голосувати вдома. Для цього необхідно звернутися до відділу держреєстру, написати заяву та додати довідку з медустанови. Також приділяється особлива увага особам з інвалідністю.

Сергій Коваленко, начальник організаційного відділу апарату ХОДА
В день виборів встановлять переносні пандуси, якщо виборча дільниця знаходитиметься на другому або мають якісь перешкоди, поверсі залучатимуть волонтерів для допомоги особам з інвалідністю. 

Зараз триває процес утворення дільничних виборчих комісій. В області їх 14: 7 — по Харкову та 7 — у районах і містах регіону. Як запевняють в облдержадміністрації, всі приміщення забезпечені необхідним обладнанням та оргтехнікою.

Сергій Коваленко, начальник організаційного відділу апарату ХОДА
З метою належної підготовки чергових виборів Президента України створено обласну робочу групу. До її складу ввійшли представники керівництва ХОДА, структурних підрозділів, територіальних органів міністерств, відомств, установ в Харківській області. 

За даними держреєстру, в Харківській області понад два мільйона виборців.

Автор: Ольга Куріленко
Популярно

Вы читали новость: «З початку передвиборчої кампанії на Харківщині відкрито 12 кримінальних проваджень (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 марта 2019 в 16:31;
  • Корреспондент Ольга Куріленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Правоохоронці зареєстрували 120 повідомлень про порушення закону «Про вибори Президента України»".