• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові відкрили виставку «Шлях Енея» (відео)

Культура   
У Харкові відкрили виставку «Шлях Енея» (відео)

На ній представлені роботи українських, італійських, німецьких та албанських митців.

«ДантеFest» проходить у Харкові шостий рік поспіль. Головна мета заходу — об’єднати людей з фізичними вадами та підлітків, які не мають батьків. За словами організаторів, фестиваль — це платформа, де молодь може знайти нових друзів та надихнутись культурним світом.

Анастасія Золотова, організаторка «ДантеFest»
 Рассказать о том какие они прекрасные, почему это важно, чтобы они были не спрятаны, а были рядом с нами. Чтобы они работали с нами, были между нами и несли какое-то благо в наши непростые времена. «ДантеFest» каждый год посвящен разной тематике, но в фундаменте это ценность человека. 

Олена Куц — одна зі співорганізаторів фестивалю. Розповідає: досліджує психологічну вразливість людини, захистила на цю тему диплом.

Олена Куц, співорганізаторка «ДантеFest»
 Уязвимость есть у каждого человека. И к каждому человеку нужно относиться совершенно одинаково. Вне зависимости от его каких-либо ограничений или физических отклонений. Учиться видеть всех людей действительно по-настоящему и чтобы мы могли найти своё «я» каждого человека.

Цьогоріч першим заходом в рамках фестивалю стала виставка «Шлях Енея». На ній представлені роботи українських, італійських, німецьких та албанських митців. Борис Філоненко разом з італійцем Лукою Фйоре стали кураторами експозиції.

 Борис Філоненко, куратор виставки «Шлях Енея»
Сучасний художник вступає в якісь відносини з минулим, але для сучасного художника це взагалі не очевидна історія. Сучасний художник — людина, яка намагається встигнути за своїм часом. Яка показує те, що відбувається сьогодні і дуже рідко озирається назад. Центральний образ цієї виставки Еней, який виносить з палаючої Трої свого Батька. 

Наталія Іванова, директорка «ЄрміловЦентру»
 Такі виставки, вони сприяють не просто міжкультурному розвитку та міжкультурному діалогу. Вони сприяють взаємопрониканню двох культур італійської і української. Саме тим, що художники працюють над однією темою. 

Артем Нетков навчається на другому курсі історичного факультету. Хлопець працює на виставці медіатором. Зізнається: давно мріяв спробувати себе саме у цій професії.

Артем Нетков, студент
Я выходец из детского дома. Люди, которые меня окружают, которые организовывают «ДантеFest», они, в первую очередь, дают возможность воплотить желание и мечты тех людей, которые ограниченные. 

Виставка в «ЄрміловЦентрі» триватиме до 14 червня.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відкрили виставку «Шлях Енея» (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 мая 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На ній представлені роботи українських, італійських, німецьких та албанських митців".