• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові кинули за ґрати няню, яка катувала дитину з ДЦП (відео)

Общество   
У Харкові кинули за ґрати няню, яка катувала дитину з ДЦП (відео)

Дзержинський райсуд визнав Світлану Савченко винною в побитті 14-річної дівчини та призначив  три роки позбавлення волі.

Харків’янка Лариса Сандеві самостійно виховує доньку. Займається реабілітацією людей з таким же діагнозом, як і у її дитини — ДЦП. Світлана Савченко працювала нянею Валерії близько року. Увесь цей час претензій у матері до її роботи не було. Однак у березні минулого року Лариса звернулася до правоохоронних органів. Жінка розповіла, що виявила на тілі доньки подряпини та синці. Після встановила у квартирі відеореєстратор. На записі з камери добре видно як няня знущалася над дитиною, коли вони залишалися вдвох. Жінка закривала їй рота рукою, давала ляпаси. Експерти встановили, що дівчинці було завдано понад сто вдарів. Дитина й досі проходить реабілітацію після пережитого.

 Лариса Сандеві, мати дівчинки
 Мы проходили социальную адаптацию, проходили с ней реабилитацию с психологами. Для того, чтобы у неё прошел страх общения с женщинами. Что было очень дивно, она с мужчинами согласна была общаться. Но только появлялась женщина или где-то услышит имя Светлана – у неё начиналась паника. 

Спочатку Світлані Савченко закидали «нанесення легких тілесних ушкоджень». Згодом правопорушення перекваліфікували в «катування». Прокуратура наполягала на максимальному покаранні — п’ять років позбавлення волі, однак суддя призначив три. Також Савченко зобов’язали виплатити постраждалій компенсацію матеріального збитку в 3127  гривень та морального — одна гривня. Адвокат жінки заявив, що його підзахисна винною себе не вважає та буде подавати апеляцію. До набрання вироком чинності засудженій обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сергій Строгов, адвокат Світлани Савченко
Не подавалась прокурором ходатайство про избрание меры пресечения. То есть суд, сам по собственной инициативе не может приходить к мере пресечения. В данном случае он грубо нарушил права как моей подзащитной, так и в целом Криминально-процессуальный кодекс. Мы считаем недоказанным её преступление.

Сама Савченко ніяк не відреагувала на вирок. Коли журналісти намагались отримати від неї коментар, жінка мовчала.

Адвокатеса постраждалих каже: задовільні, що суд призначив тримання під вартою.

 Іммілейла Абдуллаєва-Мартиросян, адвокатеса Лариси Сандеві
 Вироком суду загалом повинні бути задовільні лише спеціалісти, юристи та адвокати. Безумовно, це реальний строк, це те за що ми боролися. Однак ми просили максимальне покарання. Проте для матері і дитини жоден вирок не буде задовільним, бо він не поновить права дитини в розумінні її моральних страждань отриманих. 

Прокуратура після вивчення усіх матеріалів планує вирішити питання про можливість подання апеляційної скарги.

Наталія Клочко, прокурорка
 Я вважаю, що дуже справедливо те, що судом призначено саме реальне позбавлення волі. Це дуже показовий вирок. Він є прикладом, того що за скоєння злочину обов’язково слідує покарання. 

На апеляцію у Світлани Савченко є місяць. Цей час вона проведе у СІЗО. Заарештували жінку прямо у судовій залі.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «У Харкові кинули за ґрати няню, яка катувала дитину з ДЦП (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 июня 2019 в 20:52;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Дзержинський райсуд визнав Світлану Савченко винною в побитті 14-річної дівчини та призначив  три роки позбавлення волі".