• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Біля блокпосту «Пісочин» розташувалася мобільна станція зі зважування великогабаритного транспорту (відео)

  
Біля блокпосту «Пісочин» розташувалася мобільна станція зі зважування великогабаритного транспорту (відео)

Нещодавно прийнятий Верховною Радою законопроект щодо нових штрафів відносно перевантажених фур, ще не вступив в силу. Але протистояння між інспекторами та водіями на дорогах вже загострюється.

Світлана Єченіна, кореспондентка
Ось на ці плити, за наказом інспектора, має наїхати фура, потім сигнал передається до комп’ютера і тоді вже прилад друкує чек. Тільки після цього перевіряючий може наочно побачити чи перевищила вага фури дозволені норми.

Біля блокпосту «Пісочин» розташувалася мобільна станція зі зважування великогабаритного транспорту. За ранок інспектори зупинили п’ять вантажівок.

Станіслав Гопций, державний інспектор з контролю безпеки контролю на транспорті
Роздруковує такий ось чек на якому зазначено вагові параметри на кожне колесо, яке проїхало по цим плитам. За даним чеком транспортний засіб у нас вагові параметри пройшов. Загальна вага у нього 27 тон, допускається 40 тон. Тобіш, автомобіль поїхав далі. 

На Харківщині є три такі мобільні станції. Щоденно кожна з них перевіряє від тридцяти до 40 машин. Іноді керманичі відмовляються проходити перевірку вагами. Кожен це пояснює по своєму.

Сергій, водій вантажівки з Києва
Для того, чтобы пройти вот это должно быть, чтобы не я вот так стрибав (прыгает) по ним по этим прыгал, чтоб машина не прыгала, когда едет. Она вот тут подпрыгивает и давит дальше и тогда он складывает протокол, да? На каждого, на Васю на какого-то. Вот это должна быть идеально ровная поверхность.

Протистояння за лічені хвилини досягає точки кипіння. Водій силоміць намагається відібрати свої документи, вилучені інспектором для перевірки.

Руки приберіть.. не трогай меня. А руками не надо тут лазить. 00.21скл00095
Предъявить – Передати, я ж вами читаю. – Ну, хорошо, я не передам и шо достань пистолет тогда. Я не обязан. Нет, не обязан.

Є й ті, хто не проти пройти контроль.

Віктор, водій вантажівки
Я відношуся до цього положительно. Потому что від цього руйнуються наші дороги, перегрузи. Ну, ми самі все це бачимо. – У вас в машине есть перегруз? – Ні, нема. 

Проте, зізнаються водії, законопроект прийнятий нещодавно Верховною Радою, змушує їх нервувати. Згідно нього буде введено автофіксацію. Окрім того, за незупинку на вимогу працівників «Укртрансбезопеки», порушник буде вимушений сплатити 3400 гривень штрафу, поки що ця сума становить 153  гривні.

Денис Журавель, автоексперт
Это сейчас на этапе законопроекта, но, как практика показывает, они у нас принимаются сейчас пакетами и очень быстро и особо без обсуждения. Поэтому, я думаю, очень скоро мы увидим готовый нормативный акт в виде закона, а потом, когда будет принят закон – будут внесены изменения в подзаконные акты. 

Нововведення торкнулися і відсотків перевищення навантаження, і суми штрафу за проїзд без дозвільних документів. Тут виплати рахуватимуться десятками тисяч гривень. Поки що водії їздять за старими правилами.

Роман Фролов, головний спеціаліст управління «Укртрансбезопекиі» в Харківській області
Є норми для транспортних засобів — це повна маса транспортного засобу – 40 тон, для контейнеровозу – 44 тони. Також є навантаження на осі: на одиночну вісь допускається у нас 11 тон, на здвоєну – 16, на строєну – 22 тони. Ми контролюємо повну фактичну масу, а також навантаження на вісі.

Проте інспектори запевняють, техніка для більш ретельних перевірок готова. Мобільні станції вже можна зустріти на дорозі Харків-Довжанський, в’їзді до Харкова з боку Чугуєва та біля Пісочина.

 

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

  • Категории: Без рубрики; ;

  • Чтобы узнавать о самом важном, актуальном, интересном в Харькове, Украине и мире:
  • подписывайтесь на нас в Telegram и обсуждайте новости в нашем чате,
  • присоединяйтесь к нам в соцсетях: Facebook , Instagram , Viber , а также Google Новости,
  • смотрите в Youtube, TikTok, пишите или присылайте новости Харькова в нашего бота.

Вы читали новость: «Біля блокпосту «Пісочин» розташувалася мобільна станція зі зважування великогабаритного транспорту (відео)»; из категории на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 сентября 2019 в 19:35;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Нещодавно прийнятий Верховною Радою законопроект щодо нових штрафів відносно перевантажених фур, ще не вступив в силу. Але протистояння між інспекторами та водіями на дорогах вже загострюється.".