• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

На одному з місцевих ринків Куп’янська-Вузлового рибоохоронний патруль провів рейд (відео)

Общество   
На одному з місцевих ринків Куп’янська-Вузлового рибоохоронний патруль провів рейд (відео)

Селище міського типу Куп’янськ-Вузловий. На одному з місцевих ринків рибоохоронний патруль проводить рейд. На трьох торговців склали адмінпротоколи за нелегальний продаж риби.

Володимир Мороз, головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль»
Протоколи складалися за частиною 1, статтею 88 «незаконне придбання та збут об’єктів тваринного світу».  Риба була вилучена таких видів, як карась сріблястий, карась золотий, плітка, щука, краснопірка, плоскірка, лящ.  Вилучено більше 50 кілограм риби.

Інспектор каже: після рішення суду торговці повинні сплатити штраф у розмірі від 500 до 1700  гривень. Натомість, двоє реалізаторів втекли з місця збуту товару. Їхню рибу інспектори вилучили та внесли до протоколу, як безхазяйну.

Роман Рєпка, головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль»
Було вилучено 10 кілограмів риби, а саме карась звичайний та складено акт безхазяйного вилученого майна. Риба в подальшому буде утилізована у ветеринарній лікарні.

Один із торговців, на якого склали адмінпротокол, виправдовується: не встиг зробити документи на продаж риби.

Та ну где покупаю: Возле электрички. — Покупаете и приходите каждое утро продавать? — Ну да. Ну не каждое утро. — А почему без документов? — Я же говорю, некогда было, спешил.

Мешканці селища кажуть: документи на рибу у продавців не питають. Мовляв, на вигляд свіжа, тому й беруть.

Марина, мешканка смт. Куп’янськ-Вузловий
Вот ту бабушку, которая пришла заработать на хлеб — ее взяли, а те все по уезжали. Сели и уехали. На газели тот уехал, тот на машине синей. — А кто здесь машинами возит рыбу? — Я не предатель, чтобы рассказывать, кто что делает. То нивами возят. Я не предатель. Дело в том, что они живут вот так, а та бабушка, на которую сейчас протокол составили — у нее на хлеб нет.

Перевірили рибоохоронці й ринок у селищі міського типу Ківшарівка. Продавчиня, коли побачила інспектора, почала тікати, прихопивши з собою пакет із рибою. Роман Рєпка каже: склали адмінпротокол безхазяйного вилучення.

У ході рейду інспектори також склали на місцевого мешканця адмінпротокол за статтею «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу». Чоловік ловив рибу забороненим знаряддям лову — сіткою-павуком.

Інспектори зауважують: тепер порушнику загрожує штраф до майже 680 гривень та конфіскація знаряддя для рибальства.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «На одному з місцевих ринків Куп’янська-Вузлового рибоохоронний патруль провів рейд (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 сентября 2019 в 19:20;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Селище міського типу Куп’янськ-Вузловий. На одному з місцевих ринків рибоохоронний патруль проводить рейд. На  трьох торговців склали адмінпротоколи за нелегальний продаж риби.".