• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харківській гімназії для дітей з вадами зору знайшли порушення пожежної безпеки (відео)

Происшествия   
У Харківській гімназії для дітей з вадами зору знайшли порушення пожежної безпеки (відео)

Пожежа у школі для дітей з вадами зору спалахнула у Харкові по обіді. За такою легендою в учбовому закладі провели рейдову перевірку надзвичайники.

У будівлі є дитячий садок та школа для дітей з вадами зору. Тож евакуювали і малечу від трьох рочків. На третьому поверсі розташовані класи, на другому опочивальні, адже учні з області живуть у закладі. Процес евакуації був особливим — слабозорі допомагали незрячим. Для цього розбилися на пари.

Загалом евакуювали сто тридцять учнів та шістдесят дев’ять працівників навчального закладу, впоралися за дев’ять хвилин.

 

Світлана Єченіна, кореспондентка
А от і автівка надзвичайників. Рятувальники дісталися сюди рівно за 7 хвилин. Звісно, час у шляху напряму залежить від ситуації на дорогах. Тобто, заторів і як пропускають інші керманичи. 

 

 

Перша група рятувальників боролася із задимленням, друга за допомогою драбини діставалася вікон на третьому поверсі. Одразу розгорнули оперативно-координаційний штаб.

Були на озброєнні пожежних і тепловізори.

За результатами перевірки надзвичайники знайшли порушення.

Сергій Колосовський, начальник управління з запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Харківській області
Стіни обшиті пластиком, що забороняється правилами пожежної безпеки в Україні. Що стосується пожежної сигналізації та вогнегасників – це все в наявності.

 

 

 

Олександр Білоусов, директор навчального закладу                                                                        В свое время, мы эти покрытия дали на экспертизу и дали заключение, что они не быстровоспламеняющиеся. И, в свое время, дали дозвіл на эксплуатацию вот этих панелей. 

 

 

Небезпечні панелі пообіцяли прибрати. Проте все одно заклад отримає штраф.

Сергій Колосовський, начальник управління з запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Харківській області
Штраф на сьогодні складає від 8,5 гривень до, максимальний штраф. 170 гривень. Це, на мою думку, незначна сума, але в нас є функція направити матеріали до адміністративного суду для призупинки даного об’єкта. Це за порушення, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей. 

 

Загалом на Харківщині та в місті у рамках рейду заплановано провести  півтори тисячі перевірок пожежної безпеки у навчальних закладах.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «У Харківській гімназії для дітей з вадами зору знайшли порушення пожежної безпеки (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 декабря 2019 в 20:00;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Пожежа у школі для дітей з вадами зору спалахнула у Харкові по обіді. За такою легендою в учбовому закладі провели рейдову перевірку надзвичайники.".