• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Рок — за чесний суд: у Харкові відбувся концерт на підтримку волонтерів, яких підозрюють у вбивстві Шеремета (відео)

Общество   
Рок — за чесний суд: у Харкові відбувся концерт на підтримку волонтерів, яких підозрюють у вбивстві Шеремета (відео)

Марина створює паутину з білих ниток навпроти облуправління Нацполіції. Свої дії активістка пояснює невдоволеністю роботою правоохоронної та суддівської систем.

 

Марина, активістка
Візуалізація. Ми потім будемо ще білі нитки дарувати. А то в них скоро так скінчаться білі нитки, шити справи. 

 

 

За кілька хвилин разом із десятками інших активістів дівчина покладає нитки до дверей глАвку.

Близько тисячі людей згуртувалися, аби підтримати нещодавно затриманого волонтера та музиканта Андрія Антоненка, відомого як Riffmaster. Його та ще чотирьох людей підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

 

Дмитро, студент
Сподіваюся на справедливість. Що людей почують. Бо в нашій країні все робиться тільки якщо буде розголос.

 

 

Журналіст Павло Шеремет народився та будував кар’єру в Білорусі, різко виступав проти режиму Лукашенка. Деякий час працював в Росії, на центральному каналі. Але не підтримав анексію Криму та військове втручання на Донбасі. З тринадцятого року будував кар’єру в Україні на радіо та телебаченні. Був відомий своєю проукраїнською позицією.

 

Аліка Піхтерева, кореспондентка
Павло Шеремет був убитий 20 липня 16 року в автомобілі Олени Притули, власниці медіапорталу «Українська Правда». Щоправда, на той момент її в машині не було. Журналіст підірвався на вибуховому пристрої, який було заздалегідь закладено під днищем автівки.

 

Минулого тижня в Києві міністр внутрішніх справ Арсена Авакова виходив на терміновий брифінг. Працівники Нацполіції оприлюднили телефонні розмови Андрія Антоненка та ще чотирьох підозрюваних. Офіцери повідомили: ця п’ятірка — учасники злочинного угрупОвання. Волонтерів Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко наразі утримують під вартою без права внесення застави. У них дома проходили обшуки, у Антоненка в квартирі виявили міну.

У цьому сквері камери фіксують чоловіка із принтом на верхньому одязі. Звернемо на це окрему увагу.

Письменник Сергій Жадан вважає: порушено презумпцію невинуватості, адже, за його словами, всіх заарештованих у справі Шеремета оголосили винними без суду.

 

Сергій Жадан, письменник
Ми не Росія. У нас не поліцейська держава. У нас неприпустимими є владний тиск на суддівську систему. Ми проти політичного піару, який ламає долі людей.

 

 

Соліст харківського гурту «Папа Карло» Василь Рябко особисто знайомий з Антоненком. З чотирнадцятого року вони зустрічалися на волонтерських заходах та в зоні бойових дій.

 

Василь Рябко, музикант
Людина невинна до того, поки суд не скаже, що вона винувата. А коли виходять перші особи держави і на камеру кажуть нам, що вони знайшли вбивць і тепер треба знайти замовників — це означає той самий тиск на слідство і на суд. 

 

У концерті біля главку також взяли участь поети Артем Полежака, Олег Каданов, гурт «Лінія Манергейма» та інші митці.

Концерт тривав понад годину, замість гімну учасники заслухали пісню Антоненка.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «Рок — за чесний суд: у Харкові відбувся концерт на підтримку волонтерів, яких підозрюють у вбивстві Шеремета (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 декабря 2019 в 16:48;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Марина створює паутину з білих ниток навпроти облуправління Нацполіції. Свої дії активістка пояснює невдоволеністю роботою правоохоронної та суддівської систем.".