• Пт 03.05.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

«Червона лінія життя»: у Харкові здають плазму, щоб допомогти онкохворим дітям (відео)

Харьков   
«Червона лінія життя»: у Харкові здають плазму, щоб допомогти онкохворим дітям (відео)

У Харкові в межах благодійної акції здають плазму, з якої робитимуть ліки для онкохворих дітей. До марафону «Червона лінія життя» вже приєдналися близько сорока прикордонників. На черзі — представники академії Нацгвардії. До Дня Святого Миколая партію коштовних препаратів на основі плазми передали до обласної дитячої клінічної лікарні №1.

 

Олександр Насонов, прикордонник
Нужно по возможности помогать. Если моя кровь или плазма сделает кому-то лучше, почему бы и нет?

 

 

Близько сорока прикордонників беруть участь у щорічній благодійній акції до Дня Святого Миколая «Червона лінія життя». Цьогоріч здають плазму. Медики акцентують: ліки, які виробляються з цього компоненту, — дуже коштовні.

 

Оксана Іванець, речниця Східного регіонального управління ДПС України
Ми здаємо кров або компоненти крові для дітей, які мають онкологічні захворювання або захворювання крові. У цьому році у нас рекордна кількість військовослужбовців, які захотіли здати кров. 

 

Здати плазму може кожен, хто не має протипоказань. Заздалегідь забороняється вживати спиртне, молочні продукти, яйця, смажену та жирну їжу.

Галина Сіроштан, директорка центру «Харків-плазма»
Пацієнти, які здають плазму, відмічають покрашення самопочуття. Якщо є проблеми зі шкірою, то після 3-4 плазмафарезів можна побачити покращення шкіри. Це профілактика атеросклерозу, профілактика інсультів, інфарктів. 

 

 

Ліки, виготовлені на основі плазми, передають до обласної дитячої лікарні. У відділені онкології наразі знаходяться двадцять юних пацієнтів.

Олена Стародубцева, завідувачка відділення дитячої онкології
На фоне проведения химиотерапии у детей развивается состояние, при котором они не в состоянии бороться с инфекцией. Чтобы побороть тяжелые септические осложнения необходимы препараты, которые получаются из плазмы крови человека.

 

 

 

Сергій Бевз, завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії
В плазме содержится в сбалансированном наборе белки, которые необходимы для жизнедеятельности и для нормального функционировании гемостаза организма. 

 

 

Вікторія Мазирко — мати п’ятирічного Євгена. Кілька місяців тому у хлопчика діагностували пухлину мозку. Після операції знадобилася донорська кров.

 

Вікторія Мазирко, харків’янка
Если знакомых попросить сдать кровь, это должно пройти время. Пока кто-то поедет, пока кто-то сдаст. А то что она есть, это хорошо, могут сразу влить кровь, если она необходимо. 

 

 

Прикордонники передали естафету у благодійному марафоні представникам академії Нацгвардії.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: ««Червона лінія життя»: у Харкові здають плазму, щоб допомогти онкохворим дітям (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 декабря 2019 в 16:34;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові в межах благодійної акції здають плазму, з якої робитимуть ліки для онкохворих дітей. До марафону «Червона лінія життя» вже приєдналися близько сорока прикордонників.".