• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

«Паніка Україною шириться серйозніше, ніж коронавірус», — голова ХОДА Олексій Кучер

Общество   
«Паніка Україною шириться серйозніше, ніж коронавірус», — голова ХОДА Олексій Кучер

У Харкові є 16 боксів для можливих заражених коронавірусом. Обласна інфекційна лікарня готова прийняти пацієнтів з будь-якою небезпечною хворобою.

Головна медична сестра обласної інфекційної лікарні продемонструвала журналістам захисний костюм першого типу. Він має дві пари рукавичок на випадок необхідності — розриву при маніпуляціях, шолом, або в деяких костюмах косинку, яка щільно прилягає до тіла.

Костюм використовується при роботі з пацієнтами, зараженими небезпечними вірусами. Таких костюмів у Харкові 440. Головна медична сестра запевняє: працівники, яким можливо доведеться контактувати з хворими, максимально захищені.

Анна Подмолода, головна медсестра обласної інфекційної лікарні

Необходимо соблюдать средства для защиты. Очки многоразовые. Они используются после дезинфекции, их можно надевать снова. Весь костюм- одноразовый.

Відділення лікарні відремонтували кілька років тому коштом зарубіжних партнерів. Кожний з 20 боксів має індивідуальний вихід на вулицю. Голова області Олексій Кучер розповідає: на запобіжні заходи з обласного бюджету спрямували 600 тисяч гривень.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Паніка Україною чомусь шириться серйозніше, аніж коронавірус. Ви знаєте, що на сьогоднішній день в нашій Харківській області все спокійно. Ми зараз передаємо прикордонникам тисячу масок, це тисячу відповідних перчаток і півтора десятка відповідних термометрів.

Спеціально для лікарні закупили діагностичні системи для визначення COVID-2019– їх вистачить для ста досліджень.

Павло Нартов лікар-інфекціоніст

Ми можемо визначити хворого: є у нього цей вірус чи немає віруса. І потім вже визначається по тактиці лікування та протиепідемічні заходи. 

 

 

У облдержадміністрації заступник керівника регіону Михайло Черняк провів протиепідемічну комісію. Мета заходу — проконтролювати обласну готовність до хвороби.

Михайло Черняк, заступник голови ХОДА
Всі знають, що на сьогоднішній день у нас жодного випадку на території області немає, але всі заходи ми маємо відпрацювати належним чином. Саме за для того, щоб бути готовими , не дай Боже, у випадку прояву цих захворювань на території нашої області.

За даними китайських науковців, пік епідемії Уханського коронавируса залишився позаду. Максимальний спалах хвороби спостерігався в період із 23 до 26 січня, після чого епідемія пішла на спад.

Автор: Руслана Богдан
Популярно

Вы читали новость: ««Паніка Україною шириться серйозніше, ніж коронавірус», — голова ХОДА Олексій Кучер»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 февраля 2020 в 20:47;
  • Корреспондент Руслана Богдан в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові є 16 боксів для можливих заражених коронавірусом. Обласна інфекційна лікарня готова прийняти пацієнтів з будь-якою небезпечною хворобою".