• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +21°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

«Світ очима харків’ян»: життя після жорсткого карантину в Ізраїлі (відео)

Мир   
«Світ очима харків’ян»: життя після жорсткого карантину в Ізраїлі (відео)

Ізраїль поступово виходить із карантину. Кількість щоденно підтверджених випадків COVID-19 знизилася до декількох десятків, тож влада прийняла рішення — поступово послаблювати заборони.

Артем Листопад, кореспондент

Поки українські студенти та школярі продовжують дистанційне навчання, заклади освіти в Ізраїлі розпочали повноцінну роботу. Хоча передував цьому жорсткий карантин. Понад місяць громадяни без особливих потреб не відходили від домівок більше ніж на 100 метрів. Детальніше про життя в Ізраїлі на карантині розповімо у спецпроєкті «Світ очима харків’ян». 

У минулому харків’янка, зараз – працівниця театру в Тель-Авіві Юлія вже два місяці у неоплачуваній відпустці. Донедавна дівчина, як й інші мешканці Ізраїлю, могла відходити від свого дому на більше ніж 100 метрів у декількох випадках.

Юлія, мешканка Ізраїлю

Если это выход к врачу, в поликлинику или за продуктами. Конечно, были случаи, когда люди выходили погулять. К морю, например. Они получали за это штраф – около 5 тысяч шекелей, по-моему. Умножьте на 7 – получится в гривне.

Жорсткий карантин дав результат, тож його розпочали поступово пом’якшувати. В Ізраїлі вже працюють торгівельні центри, непродовольчі магазини, спортивні зали, учні та студенти вийшли на заняття.

А от заклади громадського харчування й дотепер готують їжу тільки на виніс, розповідає Юлія. До магазинів же утворюються довгі черги. І не через велику кількість людей, а через дотримання дистанції. Більше того, при вході до всіх закладів перевіряють температуру.

Юлія, мешканка Ізраїлю

Население Израиля достаточно уважительно относится к рекомендациям министерства здравоохранения. Сейчас, до сих пор, несмотря на то, что запрет сняли и выходить можно уже чуть дальше, людей на улицах не так много, как было.

Гуляти на морському узбережжі донедавна було не можна, а от займатися спортом – не заборонялось, розповідає Юлія.

Міський та міжміський транспорт, який під час жорстких обмежень працював у скороченому режимі, налагодив роботу. Та карантин все ж таки продовжується. Хоч для прогулянок відкрили парки, та за відсутність медичної маски у громадському місці залишається штраф – 200 шекелів, тобто 1500 гривень.

Громадяни, які через карантин залишилися без роботи, мають змогу отримати фінансову допомогу від держави.

Юлія, мешканка Ізраїлю

Количество денег, которые они могут получить, варьируется от стажа, проработанного на этом месте, от образования, от зарплаты, которую он получал. От очень многих факторов. То есть, каждый человек, который подал на это пособие и получил разрешение, получает разную сумму. Но она не очень большая.

В Ізраїлі дійсно почала знижуватися захворюваність на коронавірус. За останню добу там підтвердили 23 випадки, тоді як у пік епідемії реєстрували по 700 випадків. Наразі кількість хворих там не перевищує 17 тисяч.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: ««Світ очима харків’ян»: життя після жорсткого карантину в Ізраїлі (відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 мая 2020 в 18:39;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Ізраїль поступово виходить із карантину. Кількість щоденно підтверджених випадків COVID-19 знизилася до декількох десятків, тож влада прийняла рішення — поступово послаблювати заборони".