• Вт 28.05.2024
  • Харьков  +26°С
  • USD 40.3
  • EUR 43.76

Відкриття шкіл з 1 вересня: у Харкові обіцяють дотримуватися нових правил від МОЗ

Общество   
Відкриття шкіл з 1 вересня: у Харкові обіцяють дотримуватися нових правил від МОЗ

Мінздоров’я оновило правила навчання у школах підчас карантину, повідомив сьогодні очільник відомства Максим Степанов.

У Харкові заклади загальної середньої освіти дотримуватимуться їх у повному обсязі, прокоментувала директорка департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

З 1 вересня для шкіл діятимуть такі правила:

— Учням початкових класів, а саме 1-4, буде дозволено пересуватися по навчальному закладу без масок і респіраторів.
— У регіонах «помаранчевої зони» вчителі повинні будуть користуватися захисними щитками та зобов’язані дотримуватися дистанції. Решті — в «зеленій» і «жовтій» зонах досить дотримуватися соціальної дистанції. Якщо у когось з учнів виявлять коронавірус, весь клас змушений буде відправитися на самоізоляцію на два тижні.
— Дозатори й антисептики повинні бути встановлені на вході в усіх навчальних закладах.

«Всіх рекомендацій щодо нових правил у навчальних закладах з 1 вересня, які надав головний санітарний лікар під час брифінгу, ми будемо дотримуватися. Наразі у Харкові дітей, які хворіють на коронавірусну інфекцію, небагато, але ми обов’язково будемо дотримуватися всіх нових правил», — зазначила Ольга Деменко.

Мати 15-річного школяра Олена Шевченко із новими правилами погоджується: «Звісно, ми не можемо бути впевнені в тому, що, дотримуючись усіх правил, вдасться вберегти дитину або вчителя. Звісно, є великий ризик, тому що всі ці 27 дітей знаходитимуться в задушливому класі пів дня. Але потрібно хоча б ці правила виконувати. Якщо ми взагалі не будемо нічого робити, то ризик буде ще більший. Не випускати дитину із квартири я теж не можу. Вона стане асоціальною. До того ж мені та чоловіку потрібно працювати, а дитині навчатися. На бабусю залишати також не хочу. Дистанційне навчання? А сенс? Все одно — це не вихід. Дитині потрібно спілкування».

Хоче якнайшвидше сісти за парту й сам Денис: «Я скучив за своїми однокласниками. Спочатку було добре. Дистанційне навчання. Можна відпочивати. Але зараз я розумію, що краще сидіти у масці на заняттях, але хоча б спілкуватися із друзями».

Раніше у школах Харкова показали, як готуються до старту занять.

 

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Відкриття шкіл з 1 вересня: у Харкові обіцяють дотримуватися нових правил від МОЗ»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 августа 2020 в 16:27;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мінздоров’я оновило правила навчання у школах підчас карантину, повідомив сьогодні очільник відомства Максим Степанов".