• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Праворадикали чекали на ЛГБТ+ парад в центрі Харкова, а він пройшов на околиці (відео)

Общество   
Праворадикали чекали на ЛГБТ+ парад в центрі Харкова, а він пройшов на околиці (відео)

На відміну від 2019-го, цьогорічний Харківпрайд тиждень не завершився мітингом. Організатори вирішили провести автопрайд — колона автівок має проїхати вулицями міста, розгорнувши свої гасла та символіку. Але маршрут організатори не анонсували. Пояснили, що хочуть таким чином уникнути зустрічі з активістами, що налаштовані проти заходу.

Аліка Піхтерева, кореспондентка
Позаяк маршрут автопрайду достеменно невідомий для широкого загалу, ультраправі активісти вирішили провести мітинги, окремо від них. «Традиція і Порядок» починають першими, о 10 ранку. Зараз ми бачимо вони розгортають свої гасла і готуються до перформансу. Далі ми підемо до «Фрайкору». Їхня акція буде об 11 біля намету «Все для перемоги».

Акція «Традиції і порядку» все ніяк не починається. Як нам пояснюють, чекають на головного учасника перформансу — «майора». Ось він з’являється, замість погонів — лгбт-веселка, в руках — пневматична зброя, як запевняє, незаряджена. Акція триває кілька хвилин.

«Майор», учасник акції
Рух ЛГБТ руками поліції протистоїть сімейним, християнським цінностям нашого народу. 

Поки ми ходимо по центральних вулицях від однієї акції протесту до іншої, автопрайд збирається на проспекті Гагаріна поряд з аеропортом. Такий захід проводиться вперше в Україні. Як розповіли організатори, відмовитись від традиційної ходи їх змусили карантинні обмеження. Колона формується з понад двадцятьох автівок у супроводі поліцейських машин.

Анна Шаригіна, співорганізаторка «ХарківАвтопрайду»
Як показала практика, довіряти поліції під час мирних заходів наразі в Харкові можливо.

По всьому Харкову поліція та Нацгвардія посилює контроль, аби уникнути провокацій. У той же час, активісти «Фрайкору» чекають на автопрайд на одній з головних вулиць міста та заявляють про готовність перекрити колоні дорогу.

Богдан Войцеховський, заступник керівника ГО «Фрайкор»
За закритими дверима люди можуть робити все, що захочуть. Але виносити на публіку таке непотрібно. Також ми підтримуємо думку, що ЛГБТ, гомосексуалісти, трансгендери — це є психічним розладом.

Минуріч після маршу між активістами та поліцейськими сталася сутичка на вулиці Римарській. Кількох «фрайкорівців» затримали, двом вручили підозри, але до суду так і не дійшло.

Віра Чернигіна, співорганізаторка «ХарківАвтопрайду»
До 10 було нападів, але зафіксували тільки 2. Один був дуже серйозний, але досі в суді справа не рухається. Вона триває більше року. Єдина справа, яка була закрита — побиття праворадикалами поліцейського. 

 

Катерина Шутальова, учасниця «ХарківАвтопрайду»
У нас существует очень много агрессии, дискриминации. И я хочу, чтобы люди имели право любить друг друга, быть семьями. Потому что если я имею право поцеловать своего мужчину, то почему другой мужчина не имеет этого же права.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «Праворадикали чекали на ЛГБТ+ парад в центрі Харкова, а він пройшов на околиці (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 сентября 2020 в 19:57;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На відміну від 2019-го, цьогорічний Харківпрайд тиждень не завершився мітингом. Організатори вирішили провести автопрайд — колона автівок має проїхати вулицями міста, розгорнувши свої гасла та символіку".