• Пн 29.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.44

Мер Харкова Геннадій Кернес у важкому стані шпиталізований із COVІD (відео)

Харьков   
Мер Харкова Геннадій Кернес у важкому стані шпиталізований із COVІD (відео)

Харківський міський голова Геннадій Кернес захворів на коронавірус. Він у сімнадцятій клінічній лікарні у важкому стані, однак притомний та контролює ситуацію в місті.

Ніколь Костенко, кореспондентка
14 вересня почало діяти нове епідеміологічне зонування, затверджене Міністерство охорони здоров’я. До «червоної карантинної зони» потрапили 37 тридцять сім міст та районів України. Серед них і Великобурлуцький, що на Харківщині. За даними обласного лабораторного центру, з початку пандемії на COVID там захворіли сто тридцять п’ять осіб. Харків залишився у «помаранчевій зоні». 

Як повідомляє директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов, останні два тижня кількість шпиталізованих із діагнозом COVID залишається стабільною.

Павло Нартов, директор Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні
На сегодня у нас на утро было 284 больных. В реанимации на 12 койках — 11. Они все на аппаратах искусственной вентиляции легких, но режимы аппаратов разные. 

Нартов додає: лікарня розрахована на двісті сорок хворих. Тобто проблему нестачі ліжок вирішують розгортанням додаткових місць.

Павло Нартов, директор Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні
Мы можем до 300 поставить коек.  В палате находится большее количество больных, чем вообще предусмотрено. Сейчас проблема с кислородными точками. То есть в тех палатах, где есть кислород — там ограниченное количество больных. 

У «чорнобильській лікарні», де напередодні вирішили розміщувати хворих на коронавірус, кажуть: залишилося близько  тринадцяти вільних ліжок. Наразі там перебувають сімдесят п’ять пацієнтів.

Ірина Пирогова, в.о. директора Харківського облдиспансеру радіаційного захисту населення
У нас кислородные точки все заняты. Сейчас только в реанимации освободилось 2 места. Это вот буквально были переводы в отделение. А так все кислородные точки заняты. Потребности в не кислородных точках меньше, чем в кислородных. 

Лише за минулу добу COVID-19 підтвердили ще у трьохсот семи мешканців регіону. Такий діагноз і у мера Харкова Геннадія Кернеса. Як зазначає директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко, міський голова у стабільно важкому стані, але притомний та контролює ситуацію у місті.

Юрій Сидоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради
Кернес був викликаний до 17 лікарні, де він перебуває. Ми це підтверджуємо. Спілкувався з Геннадієм Адольфовичем, який дуже багато і дуже голосно сміявся з того, що було розповсюджено в інтернеті. 

Поки що вводити «червону зону» по всій країні не планують. В уряді пояснюють: це може негативно відбитися на економіці держави.

Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента України
Новий локдаун поки не реалістичний. Спробуємо обійтися адаптивними сценаріями. Тому що важливо не заморозити економіку повністю. У нас окремі галузі й в «адаптивці» сильно провисають. 

За добу COVID-19 підтвердили ще у трьохсот семи мешканців регіону, двісті шістдесят із них – жителі Харкова. За даними лабцентру, внаслідок коронавірусу в області померли троє пацієнтів. Із початку пандемії летальних випадків у регіоні двісті вісімдесят один,  чотири тисячі сто сорок три людини одужали, досі хворіють майже дев’ять тисяч.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Мер Харкова Геннадій Кернес у важкому стані шпиталізований із COVІD (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 сентября 2020 в 18:51;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харківський міський голова Геннадій Кернес захворів на коронавірус. Він у сімнадцятій клінічній лікарні у важкому стані, однак притомний та контролює ситуацію в місті".