• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Геннадія Кернеса у важкому стані відправили до Німеччини (відео)

Харьков   
Геннадія Кернеса у важкому стані відправили до Німеччини (відео)

Одна з головних тем Харкова — переліт Геннадія Кернеса на лікування до Німеччини.

Ніколь Костенко, кореспондентка
Кілька хвилин тому до Харківського аеропорту приїхали карети «швидкої» та кортеж легковиків. Попередньо, в них знаходився мер Геннадії Кернес. Його мають доправити на лікування за кордон. 

Машини «швидкої» прибули до аеропорту рівно о двадцятій вечора. Майже через дві години літак піднявся у небо.

Після цього люди, які проводжали Геннадія Кернеса, покинули аеропорт. Серед них був його перший заступник Ігор Терехов. Коментувати стан здоров’я мера він відмовився.

Близько опівночі літак приземлився в Німеччині. Як заявляє директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сідоренко, наразі Кернес проходить необхідне обстеження, аби закордонні лікарі визначилися, як їм діяти далі та чи знадобиться операція.

Юрій Сідоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради
Не секрет, що у вівторок сталося погіршення здоров’я, ми це визнаємо. Але знову ж таки ми наполягаємо, що всі розмови, всі чутки, всі плітки про кому, про набряк мозку, про інсульт — є не більше ніж фейками. 

Чутки про те, що Геннадій Кернес захворів та знаходиться на лікарняному, почали з’являтися на початку вересня. Тоді біля сімнадцятої міської лікарні помітили автівки, якими користуються охоронці мера. Також він припинив відвідувати заходи та з’являтися на публіці. В соцмережах ширилися дописи, в яких припускали, що в Кернеса COVID. Проте чотирнадцятого вересня на сайті міськради цю інформацію спростовували.

Однак наступного дня, п’ятнадцятого вересня, Юрій Сідоренко таки підтвердив, що Кернес захворів на коронавірус, який спричинив двостороннє запалення легенів. Він розповів, що мер перебуває у стабільно важкому стані у міській клінічній лікарні номер сімнадцять. А от чутки, що міський голова впав у кому та в нього набряк мозку не відповідають дійсності, наголосив чиновник.

Юрій Сідоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради
Всі це фейки, які вчора ввечері, а потім вночі почали тиражуватися — він все це читає, все бачить. Все це в нього викликає саркастичну посмішку. Питання про лікування за кордоном, транспортування взагалі не розглядається. 

У соцмережах продовжувала з’являтися інформація, що стан здоров’я Кернеса погіршується. Нібито він підключений до апарату ШВЛ і переніс інсульт. А міського голову досі не відправили за кордон, бо він може не перенести переліт. Сідоренко каже: лікування дійсно ускладнила перенесена у дві тисячі чотирнадцятому році операція. Тоді під час пробіжки на Білгородському шосе на Кернеса скоїли напад.

Юрій Сідоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради
Сам Кернес не хотів залишати Україну і їхати на лікування до Німеччини, але під тиском близьких та рідних він на це погодився. Це не питання COVID. Із COVID як боротися харківські лікарі знають. 

Сідоренко акцентує: міський голова при тямі, під час перельоту був у протиковідній капсулі. Також його підключили до апарату подачі кисню. На участі Кернеса в місцевих виборах його стан здоров’я та знаходження за кордоном не вплине, запевняє чиновник.

Юрій Сідоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради
Он не обязан на регистрации быть присутствовать лично, поскольку он идет от партии, поэтому документы будут подавать партия. У блока «Блок Кернеса «Успешный Харьков» нет другого кандидата, кроме Геннадия Кернеса. 

Закордонні лікарі оцінюють стан здоров’я Кернеса як стабільно-важкий. А от у якій клініці він перебуває Сідоренко не розповів. Сам міський голова на сторінці у «Фейсбуці» написав, що має необхідну медичну допомогу, підтримку близьких та впевнений, що незабаром одужає.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Геннадія Кернеса у важкому стані відправили до Німеччини (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 сентября 2020 в 19:13;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Одна з головних тем Харкова — переліт Геннадія Кернеса на лікування до Німеччини".