• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Харків’яни об’єдналися і поприбирали сміття на березі водосховища у Новобаварському районі (відео)

Общество   
Харків’яни об’єдналися і поприбирали сміття на березі водосховища у Новобаварському районі (відео)

Прибиранням сміття на водосховищі біля річки Уди відзначили Міжнародний день чистих берегів у Новобаварському районі. 

Василиса Степаненко, кореспондентка

Рукавички та мішок. Саме так у Харкові проходить акція до Міжнародного дня чистих берегів. Пенсіонери, студенти, школярі з батьками та просто небайдужі люди у свій вихідний прибирають узбережжя Новобаварської водойми.

Студент Павло Воронкін навчається у гідрометеорологічному технікумі. Вже більше десяти років хлопець займається дайвінгом й занурювався на глибину близько 30 метрів. Розповідає: дуже непокоїть забрудненість наших водойм, адже неодноразово юнак збирав сміття з дна харківських річок та озер. Разом зі своїми однокурсниками та викладачами Павло вийшов на прибирання узбережжя водосховища на річці Уди у Новобаварському районі.

Павло Воронкін, студент Харківського гідрометеорологічного технікуму

Очень много мусора. Очень много людей не следят за собой. Они знают, что выкидывать мусор где попало — это плохо, но им всё равно. Покурили — выкинули бычок, попили пива — тоже выкинули. Не отнесли в мусорку.

 

Маргарита, студентка Харківського гідрометеорологічного технікуму

Люди постоянно загрязняют природу. Нужно искать тех людей, которые будут её защищать. Чтобы мы могли её сохранить, чтобы речки не уничтожались, не загрязнялись.

До Міжнародного дня чистих берегів у 120 країнах світу люди прибирали сміття на узбережжях океанів, морів, річок та озер. У Харкові більше сотні екоактивістів підтримали акцію.

Оксана Колодяжна, координаторка від Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області

Новобаварська водойма останні роки дуже потерпає від нестачі води. Через це вода мутніє, з’являється зелений колір, задуха серед риби. Ця водойма важлива для харків’ян, адже це зона відпочинку.

Прибирали узбережжя водосховища й школярі.

Юрій Колодяжний, учень Харківської школи №111

Ми відкопуємо цю пляшку, яку залишили люди, невідомо хто. Ми стараємося задля блага всього народу України.

До акції долучився заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Роман Шахматенко. Він зазначив, що наразі проблема забрудненості річок є дуже гострою для України, тож вже втретє міністерство підтримує такі заходи по всій країні.

Роман Шахматенко, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України

На сьогодні пройшов перше читання проєкт закону №2207, це рамковий закон про відходи. Після того, як він буде прийнятий, він повністю змінить наше відношення до сміття. Тобто якщо все вийде сміття стане ресурсом. А це означатиме нові заводи з переробки, нові алгоритми збирання.

Екоактивісти зібрали декілька сотень мішків зі сміттям й отримали грамоти. Учасники акції зазначили, що незабаром зберуться ще, щоб не обмежувати такі заходи одним днем на рік.

Автор: Василиса Степаненко 
Популярно

Вы читали новость: «Харків’яни об’єдналися і поприбирали сміття на березі водосховища у Новобаварському районі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 сентября 2020 в 16:36;
  • Корреспондент Василиса Степаненко  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Прибиранням сміття на водосховищі біля річки Уди відзначили Міжнародний день чистих берегів у Новобаварському районі".