• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

«Він допомагав гасити полум’я на хлопцеві, який сьогодні помер»: Зеленський і Кучер відвідали єдиного вцілілого в авіатрощі

Происшествия   
«Він допомагав гасити полум’я на хлопцеві, який сьогодні помер»: Зеленський і Кучер відвідали єдиного вцілілого в авіатрощі

20-річного В’ячеслава Золочевського — єдиного курсанта, що вижив в авіакатастрофі військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва, можуть виписати з Військово-медичного клінічного центру Північного регіону вже за тиждень.

Про це повідомив очільник Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, який разом з президентом Володимиром Зеленським відвідав військовий шпиталь, де перебуває курсант.

«Лікарі повідомляють, що він знаходиться, з урахуванням емоційного стану, у стані середньої тяжкості. Але фізично навіть у задовільному. Тому, я думаю, що з плином незначної кількості часу, мінімум тиждень він там буде знаходитись, він може вже бути виписаний«, — повідомив Кучер.

Він розповів, що разом з головою держави поговорив із курсантом, але питаннями його намагалися не навантажувати. З’ясувалося, що хлопець вижив, знаходячись у літаку.

«Сказав, що все відбувалося як у комп’ютерній грі. Що він, коли отямився, він побачив, як горить його товариш. Він допомагав фактично гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував учора в лікарні, і, на жаль, сьогодні помер… Він втратив на певному етапі свідомість. Після того, як він прийшов у себе, він покинув уламки літака і почав гасити полум’я на своєму колезі«, — розповів голова ХОДА.

Також він додав, що з матір’ю курсанта він домовився зустрітися пізніше.

«Уся допомога, яка необхідна, вона буде надана. Медики запевнили, що ліки є, харчування теж необхідне є. Додатково від матері я отримую інформацію і зможу потім повідомити, що потрібно ще сім’ї«, — зазначив Кучер.

Нагадаємо, що о 20:50 25 вересня поблизу Чугуєва при заході на посадку у 2 км від військового аеродрому розбився транспортний літак Ан-26 Повітряних сил ЗС України. Після падіння борт загорівся. У літаку було 27 осіб, з них 7 офіцерів та 20 курсантів Харківського університету Повітряних сил імені І. Кожедуба (2 та 4 курс). Вони виконували навчальний політ. Одного з двох вцілілих курсантів доправили до Харківської лікарні швидкої допомоги з 90% опіків тіла, вранці він помер. Працівники ДСНС завершили пошуки загиблих. Кількість жертв авіакатастрофи – 26 осіб. За фактом падіння літака розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: ««Він допомагав гасити полум’я на хлопцеві, який сьогодні помер»: Зеленський і Кучер відвідали єдиного вцілілого в авіатрощі»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 сентября 2020 в 14:51;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Єдиного курсанта, що вижив в авіакатастрофі військового літака Ан-26, можуть виписати вже за тиждень".