• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Пацієнти обласної інфекційки можуть залишитися без кисню: коментар фахівців (відео)

Харьков   
Пацієнти обласної інфекційки можуть залишитися без кисню: коментар фахівців (відео)

Пацієнти харківської обласної інфекційної лікарні можуть залишитися взимку без кисню.

Харків’янка Любов розповідає: її шістдесяти трирічний чоловік потрапив до обласної інфекційної лікарні з діагнозом COVID. До цього десять днів лікувалися вдома, а тепер хвороба уразила вісімдесят відсотків його легень. Жінка пояснює: пізно звернулися до медиків, адже просто не вірили в існування коронавірусу.

Любов Перекрест, дружина хворого на COVID
Правда, надо просто верить в это. Мы тоже не верили, честно, думали фейк какой-то. Просто, пожалуйста, кто знает нас, верьте в это, это очень тяжело! 

Деякі хворі підключені до апаратів ШВЛ. До них кисень потрапляє зі спеціального балона, який знаходиться на вулиці. В обласній інфекційці наголошують: взимку він може замерзнути через перевантаження. Якщо це станеться, констатують фахівці, подача кисню припиниться.

Володимир Корсунов, лікар — анестезіолог Харківської обласної інфекційної лікарні
Коли з великого об’єму переходить рідкий кисень в трубу, або рідина, або газ — знижується температура. Тому всі ці системи обмерзають, але навколишнє середовище має плюсову температуру — це компенсується, вона нагрівається, бочка.

Корсунов пояснює: не заносять балон до приміщення, бо там він може вибухнути. Та пропонує свій варіант вирішення проблеми.

Володимир Корсунов, лікар — анестезіолог Харківської обласної інфекційної лікарні
Треба встановлювати обігрів, треба встановлювати приміщення закрите навколо цих бочок, де буде підтримуватися плюсова температура, тоді не буде нічого. 

До початку пандемії в інфекційці було всього шістнадцять кисневих точок доступу, наразі їх сто двдацять, каже волонтер Максим Зеленський. Чоловік згадує: у квітні запропонували провести кисневі траси в лікарні, але ж в облдержадміністрації вирішили встановити інше дороговартісне обладнання. Тоді на ринку на нього був великий попит, тому за два місяця вдалося закупити лише десять кисневих концентраторів.

Максим Зеленський, волонтер
Ми за ці 2 місяці побудували на кошти IT — спільноти Харківщини кілька киcневих трас. Це інфекційна лікарня — 18 точок, побудували в «чорнобільській» лікарні на 40 точок кисневу трасу. Близько 15 точок — у дитячій інфекційній лікарні.

Бізнесмен Олександр Давтян підтримує ініціативу волонтерів та зізнається, що час від часу й сам допомагає медзакладам у боротьбі з COVID. Однак підкреслює: ці зусилля будуть більш продуктивними, якщо об’єднати їх із діями влади.

Олександр Давтян, бізнесмен
Мои предприятия и я платим огромные суммы налогов. И плюс к этому еще с тех денег, которые у меня остаются, я еще должен кому-то что-то помогать. Да, мы помогаем, потому что так устроен человек, что надо ближним помогать. Но это же неправильно, это же государство должно на мои деньги им распоряжаться. 

В облдержадміністрації коментують: максимум за два тижні на території інфекційної лікарні мають встановити новий кисневий балон, проте чи вирішить це проблему поки що невідомо.

Олексій Кучер, голова ХОДА
Найближчі 2-3 дні ми маємо вирішити це питання. Хтось повідомляє про те, що трасу необхідно прокладати під землею для того, щоб відповідним чином земля й нагрівала провід, під яким проходить кисень. 

Лише за минулу добу на Харківщині від коронавірусу померли вісім людей. За даними РНБО, всього за час пандемії, в області зареєстрували двадцять шість тисяч двісті шістдесят дев’ять лабораторно підтверджених випадків СOVID.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Пацієнти обласної інфекційки можуть залишитися без кисню: коментар фахівців (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 октября 2020 в 19:00;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Пацієнти харківської обласної інфекційної лікарні можуть залишитися взимку без кисню".