• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs завершився майстер-класом відомого режисера (відео)

Культура   
Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs завершився майстер-класом відомого режисера (відео)

Цьогоріч фестиваль документального кіно Kharkiv MeetDocs відбувся вчетверте. Протягом тижня демонстрували фільми, більшість — в онлайн-форматі.

Ахтем Сеітаблаєв — український актор та режисер кримськотатарського походження. Директор державного підприємства «Кримський дім». Режисер відомих фільмів «Кіборги», «Захар Беркут» та «Хайтарма». Митець зіграв головну роль у фільмі «Додому», показ якого відбувся під час Каннського кінофестивалю минулоріч. Сеітаблаєв провів майстер-клас у межах Kharkiv MeetDocs.

Ахтем Сеітаблаєв, режисер

Взагалі фестиваль — це дуже важливий інструментарій промоції не тільки кіно художнього, документального. Це інструментарій діалогу між глядачем та тими, хто виробляє ці фільми. Це місце зустрічі та обговорення важливих сенсів для всіх нас. Це поява нових імен.

Режисер продемонстрував трейлери своїх фільмів та відповів на питання харків’ян. Митець поділився, як проходили зйомки його робіт та яка панувала атмосфера на знімальному майданчику.

Ахтем Сеітаблаєв, режисер

Людина, яка займається творчістю, мені так здається, що я цим займаюся, вона може знайти вихід. Якщо не знімати, то ставити вистави, чим я зараз і займаюся. Ставлю виставу «Лісова пісня» за п’єсою Лесі Українки. Українські актори кримськотатарською мовою.

Роман Садовський навчається на режисера в університеті мистецтв імені Івана Котляревського. Каже: часто відвідує майстер-класи, аби здобути нові знання.

Роман Садовський, студент

Взагалі професія режисера, вона зобов’язує бути активним в мистецтві, у творчості. Ахтем Сеітаблаєв один з найвідоміших й лідируючих акторів і режисерів у нас зараз.

Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбувся вчетверте. Протягом тижня організатори демонстрували документальні та ігрові фільми, присвячені культурі, проблемам та повсякденному життю на Сході України. Більшість стрічок дивилися онлайн, тож загалом до переглядів долучилися більше 6 шести тисяч глядачів зі всієї країни, розповідають організатори. Цьогоріч уряд Німеччини виділив на підтримку фестивалю майже 50 тисяч евро.

Петер Герр, постійний заступник генконсула Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку

Особливий шарм і особливий виклик цієї події, а з цим і її унікальність у тому, що кінематографісти та медійники з України й Німеччини вступають в діалог, що вони знайомляться одне з одним і з художньою діяльністю одно одного в процесі роботи над фільмами і таким чином навчаються розуміти погляди інших.

Завершився фестиваль прем’єрою для Харкова — показом фільму «Номери», що був створений за однойменною п’єсою Олега Сенцова. Це розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу. Особливістю фільму стало поєднання кіно з театром, розповів співрежисер стрічки Ахтем Сеінтаблаєв.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs завершився майстер-класом відомого режисера (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 ноября 2020 в 16:19;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Цьогоріч фестиваль документального кіно Kharkiv MeetDocs відбувся вчетверте. Протягом тижня демонстрували фільми, більшість — в онлайн-форматі".