• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Чи зникав із СІЗО та чи внесли заставу? Плутанина навколо справи кримінального авторитета у Харкові (відео)

Общество   
Чи зникав із СІЗО та чи внесли заставу? Плутанина навколо справи кримінального авторитета у Харкові (відео)

Так званому кримінальному авторитету Вадиму Ізотову змінили запобіжний захід. 

Антон Малиновський, кореспондент

Прокуратура Харківської області звернулась до апеляційного суду з проханням змінити запобіжний захід так званому «смотрящему» Вадиму Ізотову і не дати йому можливості вийти під заставу. Захист підозрюваного каже: заставу вже внесли, а сам чоловік із СІЗО нібито зник.

Вадима Ізотова, якого називають одним із кримінальних авторитетів Харківщини, затримали 12 листопада в Сумській області. Поліція шукала його декілька років. За версією слідства, у 2017 році Ізотов пограбував машину у Харкові і викрав звідти 20 тисяч доларів. Тоді він пішов непоміченим, а в березні 2020 правоохоронці натрапили на його автомобіль. Тоді «Ізот» протаранив декілька машин копів і втік.

Вадим Ізотов, підозрюваний

Граждане судьи. Со всей серьезностью могу сказать, что я не считаю себя виновным. И то, что мне вменяют, я физически не мог сделать.

13 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав Ізотову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 439 майже пів мільйона гривень. Адвокат каже: родичі гроші сплатили, але сам підзахисний із СІЗО нібито зник.

Віталій Слинько, адвокат Вадима Ізотова

Сотрудниками СИЗО наши документы на освобождение Изотова не были приняты с мотивировкой той, что Изотов в условиях СИЗО №27 якобы не содержится. На сегодняшний день мне неизвестно, где находится мой подзащитный. Какой-то информации от сотрудников правоохранительных органов я получить не могу.

Двоюрідна сестра Ізотова Олександра також сказала, що заставу внесли. А ось хто саме це зробив — відповісти не змогла.

Олександра, двоюрідна сестра Вадима Ізотова

Ми дуже хвилюємося за нього, тому що він зник, його ніде немає. Ми дуже переживаємо, що нам ніхто нічого не говорить, мати переживає. В общем, ми не знаємо, що робити.

Не було Ізотова і в суді під час апеляції. Прокуратура клопотала про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою без права внести заставу. Прокурор Роман Петренко каже: так званий «авторитет» відмовився від присутності на слуханні — як вживу, так і онлайн. Також держобвинувачувач зазначив: у суді були представлені докази того, що Ізотов знаходиться в СІЗО.

Роман Петренко, прокурор Харківської місцевої прокуратури №1

Підозра, пред’явлена Ізотову Вадиму Борисовичу, стосується тих саме кримінальних правопорушень, де суд має право взагалі не визначати розмір застави. Суд апеляційної інстанції, погодившись з нашою скаргою, виніс рішення і постановив нову ухвалу, якою скасував визначення розміру застави.

Тобто Ізотов залишиться у СІЗО. Йому закидають крадіжки в особливо великих розмірах, зберігання зброї, опір та погрози правоохоронцям. За ці злочини так званому «авторитету» загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «Чи зникав із СІЗО та чи внесли заставу? Плутанина навколо справи кримінального авторитета у Харкові (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 ноября 2020 в 15:48;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Так званому кримінальному авторитету Вадиму Ізотову змінили запобіжний захід".