• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові похвалилися новими тролейбусами та зимовою технікою (відео)

Общество   
У Харкові похвалилися новими тролейбусами та зимовою технікою (відео)

Загальна вартість техніки — близько 145 мільйонів гривень.

Антон Малиновський, кореспондент

Харківська міськрада виставила на майдані Конституції нові тролейбуси, аварійні автомобілі та машини для прибирання снігу. Що це за техніка та чи потрібно закупляти ще — розповім далі.

Серед нових тролейбусів — п’ять «Богданів» і стільки ж PTS-12. Останні можуть їздити без контакту з мережею і коштують по 10 мільйонів гривень. Зараз їх 11, мають привезти ще один. За словами першого віцемера Ігоря Терехова, незабаром PTS-12 виїдуть на новий маршрут.

Ігор Терехов, перший заступник мера Харкова

С понедельника будет в полном объеме функционировать этот маршрут, который будет соединять Жихарь, это конец города Харькова, с проспектом Гагарина, то есть, центральной частью города Харькова.

На нові тролейбуси місто взяло 10 мільйонів євро в кредит у Європейському банку реконструкції та розвитку та ще півтора мільйона євро — додало з бюджету. Загалом за цією програмою Харків повинен отримати 156 «рогатих», серед яких 50 — з автономним ходом. Крім цього, на майдані показали нову техніку для прибирання снігу та автомобілі для розчистки зупинок. З бюджету на них витратили близько 60 мільйонів гривень.

Ігор Терехов, перший заступник мера Харкова

У нас отставала уборка остановок. Мы получили еще «Глобусы» — это традиционная наша техника, которая позволяет убирать город как в летний период, так и в зимний период.

За словами начальника КП «Шляхрембуд» Віталія Бури, таких «Глобусів» зараз на підприємстві близько 40, а потрібно ще 50-70. Наразі ж часто доводиться використовувати старі «ЗІЛи» та «ГАЗи».

Віталій Бура, начальник КП «Шляхрембуд»

Они выстраиваются уступом в отряд, вы видели по ночам. Чтоб захватить эту площадь, раскрутить от снега, порядка 14 таких «МАЗов» нужно выставить одновременно уступом друг к другу.

 

Серед новинок і два автомобілі Pelican — вони потрібні для прибирання узбіч взимку. Вартість однієї одиниці такої техніки — більше 8 мільйонів гривень. У міськраді кажуть, що спочатку протестують її, а після, можливо, будуть купувати ще.

Віталій Бура, начальник КП «Шляхрембуд»

Ту песчано-солевую смесь, которую мы убираем и которой мы посыпаем город для обеспечения проезжаемости, она слеживается, вы видели, зимой вдоль бордюра. Её нужно вручную оторвать, а только потом пылесосами, «Глобусами» убирать. Данная техника позволяет сама отрывать этот смет.

 

Піщано-сольової суміші достатньо, стверджують чиновники. Мовляв, мають її 25 тонн та ще 6 тонн чистої солі — частина її залишилась ще з минулого року. Цієї ж зими розраховують на складніші погодні умови.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові похвалилися новими тролейбусами та зимовою технікою (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 декабря 2020 в 16:17;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Загальна вартість техніки — близько 145 мільйонів гривень".