• Вс 28.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

«Врятувала Харків та була патріоткою»: Штепу допитали у суді

Общество   
«Врятувала Харків та була патріоткою»: Штепу допитали у суді

Колишню очільницю Слов’янська Нелю Штепу допитали. Суд розпочав слухати її справу спочатку вже вп’яте.

Інтерв’ю Нелі Штепи за 2014 рік 

Знаете, я очень благодарна Путину за то, что он зашел в Крым. Он остановил на Полтаве «Правый сектор». Если бы Путин, ну, Россия, не забрала бы Крым, Крым не ушел бы в Россию, то не остановилось бы это все, нас бы смели с лица Земли.

Майже 7 років потому колишня очільниця Слов’янська Неля Штепа під час засідання в Орджонікідзевському райсуді запевняє: ці слова її змусили сказати. Мовляв, 80 днів провела в полоні, де її постійно били.

Неля Штепа, колишня очільниця Слов’янська

Есть показания депутатов, когда меня приволокли на сессию городского совета и я была черная. А мне рассказывают, что я не была в плену. Да если бы вы были в плену, когда я была, когда избили бы, как меня избили. У меня швы разошлись и меня зашивала заводтелением гинекологии без наркоза мне швы. А вы меня обвиняете. В чем вы меня обвиняете? Нас заставляли звать Путина.

Справу почали слухати по суті спочатку вже вп’яте. І слухання тривало майже шість годин. Весь цей час Штепа розповідала свою версію подій, через які її звинувачують у сепаратизмі. Спочатку жінка заявила, що вона нібито справжня патріотка, адже одного разу, за часів її каденції, Слов’янськ брав участь у всеукраїнському параді вишиванок.

Неля Штепа, колишня очільниця Слов’янська

24 августа 2013 года делегация из более 1500 человек из города Славянска приехала на парад вышиванок. На украинский парад вышиванок.

Після Штепа повідомила, що від облуправлінням тоді ще міліції Донецької області їй та мерам інших міст було наказано створити озброєні загони для протистояння «Правому сектору». Жінка, за її словами, відмовилась це робити і передала повноваження в цьому питанні керівництву правоохоронців Слов’янська.

Неля Штепа, колишня очільниця Слов’янська

В течение трех дней Мильковский отчитывался, что на базе милиции создан отряд самообороны в количестве 180 человек. Мы этого отряда не видели и до 12.04 я была уверена, что он существует только на бумаге. 

Також, за версією Штепи, вона постійно інформувала керівництво країни про складну ситуацію у Слов’янську. Вона запевнила, що саме завдяки цьому вдалося врятувати від окупації Харків.

Неля Штепа, колишня очільниця Слов’янська

Я сделала больше, чем кто-либо в этой стране. И я сама защищала, одна-единственная.

У підсумку Штепа заявила, що всі обвинувачення вважає безпідставними та сфабрикованими. За її словами, це політичне замовлення, мета якого — перекласти провину за початок війни з Росією на неї. Наступна частина судового процесу — запитання від прокуратури. Їх Штепі задаватимуть 16 березня.

Олександр Чекін, прокурор

Ви бачили, що були намагання перекласти всю провину на інших осіб, однак, по суті обвинувачення будь-яких чітких пояснень ми не почули.

Штепі закидають посягання на територіальну цілісність України та створення терористичної організації. Максимальне покарання за цими статтями — довічне позбавлення волі. Зараз жінка перебуває під нічним домашнім арештом.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: ««Врятувала Харків та була патріоткою»: Штепу допитали у суді»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 февраля 2021 в 16:40;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Колишню очільницю Слов’янська Нелю Штепу допитали. Суд розпочав слухати її справу спочатку вже вп’яте".