• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Продавали комунальне майно вдесятеро дешевше: НАБУ розслідує справу щодо харківських посадовців

Общество   
Продавали комунальне майно вдесятеро дешевше: НАБУ розслідує справу щодо харківських посадовців

Одіозним чиновником Харківської міськради зацікавилися в НАБУ. Детективи розслідують справи, пов’язані із продажем комунального майна. За версією слідства, приміщення збувалися вдесятеро дешевше, ніж диктують правила ринку.

Національне антикорупційне бюро розслідує злочинну схему в Харкові. Йдеться про махінації із комунальним нерухомим майном.

Артем Листопад, кореспондент

В ухвалі Вищого антикорупційного суду йдеться, що у злочинній групі задіяні харківські посадовці. За версією слідства, вони продавали комунальне майно вдесятеро дешевше від ринкової ціни.

Тож йдемо до управління комунального майна та приватизації департаменту економіки та комунального майна міськради за коментарем. Принаймні, дізнатися, про які об’єкти нерухомості йдеться. Адже в НАБУ відмовилися будь-що коментувати.

Майя Каштан, речниця територіального управління НАБУ

Якщо вам потрібна наша письмова відмова, то відправте листа на електронну пошту, ми дамо відповідь. На камеру коментарів не буде, детектив дозволу не дає.

В ухвалі суду йдеться: детективи НАБУ встановили, що протягом 2016-2019 років управління комунального майна та приватизації продавало підприємцям нежитлові будівлі за заниженими цінами. Йдеться про об’єкти, побудовані у 19-му столітті і пізніше.

Дмитро Булах, голова ГО «Харківський антикорупційний центр»

Занижені вони десь в десять разів. Там вказаний певний об’єкт, який був проданий за 180 тисяч гривень, а ринкова оцінка цього об’єкту — півтора мільйона. Підозрюються в цих зловживаннях заступник міського голови профільний. Скоріш за все, Фатєєв. Заступник профільного департаменту. Скоріш за все, Солошкін.

Ось тільки Володимира Солошкіна, який керує управлінням комунального майна та приватизації, на роботі ми не знайшли.

— Чи можемо поговорити з Володимиром Солошкіним?

— Его нет.

— А коли буде, не підкажете?

— Не знаю, не сообщал.

Тому відправили інформаційний запит із проханням прокоментувати ситуацію. Адже раніше «Об’єктив» звертав увагу на управління комунального майна та приватизації. Солошкін фігурував у досудовому розслідуванні аналогічної справи. Тоді, за версією слідства, чиновник переписував комунальне нерухоме майно на доньку, через посередників.

Володимир Солошкін, начальник управління комунального майна та приватизації ДЕКМ

Ви, будь ласка, слова підбирайте. Що значить «переписували»? Я ще раз кажу: ця справа закрита. Складу злочину не виявлено. 

 

Дмитро Булах, голова ГО «Харківський антикорупційний центр»

Ми регулярно фіксуємо або продаж чиновникам безпосередньо міської ради, або їхнім дружинам, колишнім дружинам, родичам. Або просто за заниженими цінами, я особисто розумію, що це просто або під своїх, або просто іншу частину, більшу, заносять іншим способом.

В ухвалі суду йдеться, що дії чиновників мали тяжкі наслідки. Адже лише ті угоди, які вдалося викрити детективам НАБУ, завдали шкоду державним інтересам приблизно на 5 мільйонів гривень.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Продавали комунальне майно вдесятеро дешевше: НАБУ розслідує справу щодо харківських посадовців»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 марта 2021 в 15:26;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Одіозним чиновником Харківської міськради зацікавилися в НАБУ. Детективи розслідують справи, пов’язані із продажем комунального майна. За версією слідства, приміщення збувалися вдесятеро дешевше, ніж диктують правила ринку".