• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Двигун для супутників Маска і турбіна для Блакитного Нілу: харківські промисловці представили розробки іноземним партнерам

Общество   
Двигун для супутників Маска і турбіна для Блакитного Нілу: харківські промисловці представили розробки іноземним партнерам

Близько сорока харківських підприємств взяли участь у промисловому форумі на арт-заводі «Механіка».

Діалло Ісса Садіо, віцепрезидент ГО «Африканська рада в Україні»

Экспортируем масло подсолнечное и майонез. Это пользуется очень огромной популярностью.

 

Але цього замало. Африка потребує української сільськогосподарської техніки, будівельних матеріалів та лічильників. І не тільки.

Діалло Ісса Садіо, віцепрезидент ГО «Африканська рада в Україні»

Маленькие самолеты интересуют. Так называемое авиатакси.

Аби отримати бажане, віцепрезидент Африканської ради в Україні завітав на виставку Kharkiv Prom Dayz. Саме тут і побачив макет літака харківського авіазаводу.

Юрій Трубай, директор з кадрів ХДАВП

Это самолет для обучения пилотов. Он производится сейчас в единичных экземплярах. Два человека. Груз еще. 20 килограммов можно брать. Здесь багажное отделение. — А они используются как такси, такие самолеты? — Пока нет, но такая возможность есть.

Авіазавод залишається у скрутному становищі і має найбільші в регіоні борги по зарплатах — близько чверті мільярда гривень. Держзамовлення літаків для військових усе ще на стадії обговорення.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром», голова правління компанії FED (АТ «ФЕД»)

За 10 лет «Укроборонпром» не сделал ничего кроме как остановил выпуск самолетов. Ведь самолеты выпускались еще 7 лет назад. Наше предложение сегодня — выбрать ту форму государственно-частного партнерства, которая бы смогла оживить это производство.

На самому FED, каже Попов, наразі готуються до першого контракту на поставку плазмового двигуна для супутників. Його розробили з нуля разом із ХАІ. Хто замовник — поки тримають у секреті. Проте зізнаються, що йдеться про десятки одиниць.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром», голова правління компанії FED (АТ «ФЕД»)

Мы все знаем высказывание Илона Маска о том, что в ближайшие 2-3 года он хочет запустить 12 тысяч спутников. Каждый спутник имеет от 4 до 6 ионно-плазменных двигателей разной мощности. Поэтому вы можете себе представить, какой объем рынка. И это только Илон Маск.

Від зірок — до Ефіопії. Саме там, на річці Блакитний Ніл, планують побудувати гідроелектростанцію. І саме там можуть встановити турбіну харківського виробництва. Конкуренцію складуть компанії Франції, Австрії та КНР. Переможця мають визначити цьогоріч.

Віктор Суботін, гендиректор АТ «Турбоатом»

Ми подали наші пропозиції і в нас є великий шанс получити контракт. Десятки мільйонів доларів. Зараз готується контракт по турбінах парових для Казахстану. Готується контракт по турбінах гідравлічних для Таджикистану і ми ведемо перемовини з Узбекистаном по участі в будівництві АЕС. — Які там суми, по кожній країні — Десятки мільйонів доларів, а атомна станція — це сотні мільйонів доларів.

Промисловий форум загалом зібрав 38 підприємств регіону. Усі вони представили розробки та продукцію на спеціалізованій виставці. А окрім цього підготували доповіді та презентації. Проте через пандемію зарубіжні партнери здебільшого присутні онлайн. Це близько 20 дипломатів і 50 представників іноземних компаній.

Володимир Міщенко, начальник управління розвитку промисловості Харківської облдержадміністрації

Это и Ближний Восток, это Африка, это Европа, это Латинская Америка. То, что сегодня предприятия презентуют, это также будет на YouTube-канале выставки. — Это первый такой форум? — Да, мы в таком формате проводим впервые.

 

Також на форум завітали представники 15 вишів.

Євген Сокол, ректор НТУ «ХПІ»

Важко сказати, які підприємства є в Харкові, з якими ми не співпрацюємо. Виробництво має можливість запропонувати відповідну продукцію світового рівня, а ми маємо можливість забезпечити кадрове супроводження цих робіт. Харківська політехніка з точки зору підготовки іноземних громадян за технічними спеціальностями — один з найбільших у Харкові і в Україні.

Захід відбувається за підтримки голови облдержадміністрації.

Марк Беккер, позаштатний радник голови Харківської облдержадміністрації

На Харківщині можна виробляти майже все. Літаки, танки, турбіни, товари народного споживання, будь-яку техніку. Безумовно, харчова промисловість одна з найкращих на Харківщині. І високотехнологічна сільськогосподарська техніка. І сьогодні завдання кожного підприємства Слобожанщини — розширювати свої ринки, внутрішні і зовнішні.

 

Юрій Петровський, заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості

Я подивився статистику Харківського регіону по експорту за минулий рік — 1,5 мільярда доларів. Це, звичайно, немало. Але й небагато. І саме отакі заходи можуть підвищити експортний потенціал усього регіону.

Форум триватиме три дні. У наступні два працюватиме виставка, заплановані індивідуальні переговори, а також семінари на теми сертифікації та експорту.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Двигун для супутників Маска і турбіна для Блакитного Нілу: харківські промисловці представили розробки іноземним партнерам»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 марта 2021 в 18:52;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Близько сорока харківських підприємств взяли участь у промисловому форумі на арт-заводі «Механіка»".