• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Ледь не поховали чужу людину: у Богодухівській лікарні переплутали тіла пацієнтів (відео)

Общество   
Ледь не поховали чужу людину: у Богодухівській лікарні переплутали тіла пацієнтів (відео)

Тіла переплутали в лікарняному морзі, а стало відомо про помилку вже на кладовищі.

Переплутали трупи та ледь не похоронили чужу людину. Ця історія трапилася у Богодухові. До лікарні потрапили одразу двоє батьків Тетяни. Мати — з пневмонією, а в хворого на діабет батька впав цукор та підвищилась температура. Експрес-тест показав позитивний результат, тому його доправили до «ковідного» відділення, згадує Тетяна. Результат ПЛР-тесту виявився негативним, але чоловіку ставало все гірше.

Тетяна Стус, донька померлого

Йому у неділю почали вводити потрійну дозу інсуліну, від якого йому було дуже погано. В понеділок я прибігла до лікарні, бо мати телефонує, що в нього зупиняється дихання, немає ніде нікого.

Того понеділка жінка бачила батька живим востаннє.

Тетяна Стус, донька померлого

Дивлюся — везуть мого батька в реанімацію. Я підбігла до нього, беру його за руку, кричу і він мені ще хоче щось сказати, уже я нічого не могла, але він мені щось казав.

Із лікарняного моргу тіло чоловіка забрали в пакеті та труні. Оскільки він перебував у відділенні для пацієнтів з коронавірусом, відкривати домовину заборонили. Вже після того, як з покійником попрощалися вдома, до хати привезли ще одну труну.

Сергій Стус, зять померлого

Їдемо на кладовище і мені телефонує мій знайомий і каже: «Сергію, в труні не Микола Іванович. В труні жінка. Їх переплутали. Я подзвонив старшій медсестрі і вона каже: «До вас виїхала «швидка» з тілом вашого батька, тестя».

 

Тіла не стали міняти на кладовищі — родичі повернулися до лікарняного моргу. Там визнали помилку. Кажуть: медзаклад переповнений пацієнтами і медики вже падають з ніг. Тому тіла й переплутали.

Яна Грищенко, заступниця головного лікаря Богодухівської лікарні

Із Харкова, із Дергачів, із Мерефи, із Люботина. В коридорах лежать, де тільки можна лежать. На тапчанах люди готові лягати. Нікому не відмовляємо. Ну людський фактор: переплутав той робочий, який вкладав це тіло до труни.

 

Оксана Сизоненко, заступниця Богодухівського міського голови

Ситуація нам стала відома одразу в той же день, коли вона склалася. Головний лікар особисто доклав нам про неї. Вона не замовчувалась. На сьогоднішній день створена комісія. Буде проведена перевірка додаткова.

Донька померлого Тетяна все ж таки написала заяву до поліції. На могилі батька вона пообіцяла довести справу до кінця, щоб запобігти подібним ситуаціям у майбутньому.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Ледь не поховали чужу людину: у Богодухівській лікарні переплутали тіла пацієнтів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 апреля 2021 в 16:04;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Тіла переплутали в лікарняному морзі, а стало відомо про помилку вже на кладовищі".