• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Приїхали комунальники та знищили приватну нерухомість: як на Холодній Горі офісний центр намагалися побудувати

Общество   
Приїхали комунальники та знищили приватну нерухомість: як на Холодній Горі офісний центр намагалися побудувати

Харків’янин Гагік Папян 8 років судиться з чиновниками.

Ці кадри харків’янин Гагік Папян відзняв у квітні 2013 року. Тоді, згадує, посеред ночі зателефонували колеги та повідомили: на ринку біля станції метро «Холодна гора» зібралося багато важкої техніки. Саме там чоловік мав нежитлове приміщення, яке здавав в оренду. Також співвласниками були двоє італійців.

Гагік Папян, підприємець

Приходим сюда — тут наше здание со всех сторон окружено техникой. Мы говорим: «Уберите!», они говорят: «Мы будем сносить». Тут больше гектара земли было разное недвижимое имущество. Разные все были. Но они всех сносят.

Рішення про демонтаж нерухомості прийняв виконком Харківської міськради на підставі акта про те, що будівлі начебто зведені незаконно.

Акт №384/13 про виявлення самовільно розміщених об’єктів

На підставі акта обстеження земельної ділянки, наданого управлінням земельних відносин Харківської міської ради, виявлено самовільно розміщене майно (об’єкт) — нежитлова будівля.

Коли будівлю знесли, Гагік звернувся до суду. І попри те, що на майно наклали арешт, чоловіка позбавили права власності на нерухомість. А такі дії, кажуть юристи, суперечать закону.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Якщо суд прийняв рішення про арешт нерухомості, таку нерухомість неможливо передавати у власність. Відповідно, неможливо робити будь-які юридичні дії щодо зміни статусу власника.

Минулоріч Гагіку Папяну вдалося довести, що його будівлю знесли незаконно. Він оскаржив відповідне рішення виконкому в суді. Також чоловік відновив право власності на об’єкт. Та поки справу розглядали служителі Феміди, на місці зруйнованих приміщень звели нові торговельні будівлі. Чоловік ледь стримує емоції. Адже перед тим, як його приміщення розтрощили вщент, він завершував оформлення документів для будівництва на цьому місці офісного центру. Італійські бізнесмени готові були інвестувати у проєкт 5 мільйонів євро.

Вот наше здание, видите? И вот этот участок, плюс стоянка, все позволяло. Я согласовывал это с архитектурой.

Ринок, де розташовувалась нерухомість, зараз належить пасинку Геннадія Кернеса — Родіону Гайсинському. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру юридичних осіб. Гагік Папян каже, що писав сім’ї ексмера Харкова, але безрезультатно.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Якщо ця міська влада вважає, що ця земельна ділянка їй необхідна для будівництва будь-якого інфраструктурного об’єкту — то є такий механізм, як викуп земельної ділянки для суспільних потреб. У цьому випадку, безумовно, власника позбавили його будівлі незаконно і він буде вже в суді вимагати вартості такої будівлі.

Компенсувати збитки зобов’язана особа, яку визнають винною в незаконних діяннях, вважає юрист Роман Чумак. Однак минуло 8 років відтоді, як будівлю зруйнували, а причетних до злочину все ще встановлюють.

Гагік Папян, підприємець

Еще в планах были другие фабрики, те производства, которых в Украине нет, они настроены были здесь вложить большие деньги. Но у меня есть на сегодня другие итальянцы, которые звонят: давай вместо что-то организуем.

Із проханням прокоментувати ситуацію МГ «Об’єктив» відправила запит до міськради.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Приїхали комунальники та знищили приватну нерухомість: як на Холодній Горі офісний центр намагалися побудувати»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 7 апреля 2021 в 16:49;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харків’янин Гагік Папян 8 років судиться з чиновниками".