• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

До П’ятихаток тепер їздять тільки тролейбуси: автобусний маршрут скасували (відео)

Общество   
До П’ятихаток тепер їздять тільки тролейбуси: автобусний маршрут скасували (відео)

Попри те, що поїздки подешевшали на 4 гривні, деякі пасажири все ж мають претензії.

Аліка Піхтерева, кореспондентка

Новенькі тролейбуси за маршрутом «Харків-П’ятихатки» нещодавно почали курсувати містом. Їхня особливість в тому, що вони з автономним ходом. Більшість шляху тролейбус долає без рогів — тобто без електропостачання. Чи стало людям легше діставатися свого дому, зараз ми в них і дізнаємося.

 

8 ось таких красенів відтепер возять пасажирів із 6 ранку до 11 вечора. За 41 хвилину «рогатий» має доїжджати від станції метро «Держпром» до П’ятихаток і за 43 хвилини — долати зворотню відстань. На маршруті тролейбуси усього декілька днів. Тому, кажуть водії, чітко фіксованих зупинок поки немає, пасажири просять заздалегідь, аби їх висадили.

Раніше люди діставалися селища автобусами. Відтепер поїздки здешевшають на 4 гривні. Адже того дня, коли почали курсувати «рогаті», маршрутки їздити перестали. Як пояснили працівники депо, для перевізника маршрут став нерентабельним. Для багатьох пасажирів це неприємна втрата.

Ірина, мешканка П’ятихаток

Раньше, когда был №296, их было больше на маршруте, поэтому было проще уехать из Пятихаток. В первый день, когда запустили троллейбус, он ходил не по расписанию, было сложно подстроиться и уехать.

А деякі — навпаки. Вважають зміни позитивними.

Наталя, харків’янка

Все комфортно. Люди выходят там, где им надо. Всё классно. Очень долго ждали этот троллейбус, экономически это выгодней.

 

Цей диво-транспорт може опускати штанги та долати близько 20 кілометрів без електроенергії, завдяки спеціальним акумуляторам. А якщо заряд скінчиться і струму не буде — на допомогу приходить ось така автівка-підзарядка.

Водій одного з «рогатих» Руслан розповідає: в ідеалі токоприймачі опускаються при натисканні декількох кнопок.

Руслан, водій тролейбуса маршруту №50

Вот этой токоприемники притянул, потом включил, вот. И автономный ход готов.

Але поки систему ще адаптують та налагоджують, доводиться щоразу бігати і опускати вручну, ділиться водій. Виробляють такі тролейбуси на Київщині.

Руслан, водій тролейбуса маршруту №50

Ничего не нужно переучиваться, оно всё в управлении одно и то же, тормоза те же самые, на ход идет точно так же, все одинаково.

А от чи зможуть харківські спеціалісти лагодити таку техніку, водій має філософську відповідь.

Руслан, водій тролейбуса маршруту №50

Скажем так, он еще ни разу не ломался. Поэтому я не знаю как.

А поки ми на кінцевій спілкувалися з водієм, пасажири вже готувалися дещо розповісти. За кілька днів на маршруті транспорт вже встиг розлютити людей.

Олена Іванівна, мешканка П’ятихаток

Мы вас просим, требуем восстановить график движения троллейбуса. Иначе он нам не нужен! Пусть тогда возвращают автобусы. Они и то более регулярно ходили.

Наталя, мешканка П’ятихаток

Мы понимаем, что это начало, есть какие-то недоработки, но можно было и о нас подумать? Допустим, оставить несколько автобусов и дать один-два троллейбуса. Чтоб не страдали жители.

Проте працівники тролейбусного депо заспокоюють: за кілька днів ситуація налагодиться. Тим паче, що ще не було офіційного відкриття маршруту. Воно заплановане на суботу, 10 квітня. Окрім П’ятихаток тролейбуси з автономним ходом курсують до Жихаря та Північної Салтівки. Минулоріч у міськраді обіцяли запустити такі «рогаті» до мікрорайону «Горизонт» і до селища Рогань.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «До П’ятихаток тепер їздять тільки тролейбуси: автобусний маршрут скасували (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 апреля 2021 в 17:59;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Попри те, що поїздки подешевшали на 4 гривні, деякі пасажири все ж мають претензії".