• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

«Приїхали вночі із «Беркутом» та тітушками»: як у 2012 році у Харкові місця на ринку «віджимали» (відео)

Общество   
«Приїхали вночі із «Беркутом» та тітушками»: як у 2012 році у Харкові місця на ринку «віджимали» (відео)

Історія харківського підприємця, який зумів довести у суді свою правоту, але все ж таки залишився без будівлі.

Це кадри 2012 року, відзняті тоді ще на Комунальному ринку в Харкові. Зараз він має назву «Добровіт». Тоді вночі до приміщення, яке належало Ашоту Сарадяну, завітали непрохані гості.

Ашот Сарадян, харків’янин

При помощи одного автобуса «Беркута», одного автобуса милиции, двух автобусов титушек и строительной компании, по всей видимости это был «Паркинг+». С 7 вечера начали ломать и в конечном итоге сломали.

Чоловік говорить, що йому не повідомляли, на якій підставі було знесено об’єкт. Хоча на місці була юристка виконкому. Цегляна будівля, як каже Ашот, коштувала близько 200 тисяч доларів. Її здавали в оренду, тож всередині розміщувалась аптека. У рішенні сесії міськради від 2014, яке нам надали громадські антикорупціонери, вказано, що власницю — дружину Ашота — позбавили права орендувати землю під об’єктом у зв’язку з добровільною відмовою. Чоловік це заперечує. Каже, що підпис підробили.

Витяг з рішення сесії Харківської міськради 6 скликання від 2014 року

Припинити фізичній особі-підприємцю Сарадян Гаяне Сергіївні право користування земельною ділянкою за його добровільною відмовою у зв’язку зі знесенням об’єкту.

Якщо безпідставно руйнують приватне майно, юристи радять відстоювати правоту у суді — просити компенсувати матеріальну шкоду. Це можливо, навіть коли приміщення вже не існує, зауважує Роман Чумак.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Оскільки є площа — основні характеристики такого будинку, експерт має можливість на підставі своїх методик визначити яка ринкова вартість такого майна була на момент його фізичного знищення

А ось притягнути до відповідальності винного — складніше.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

У більшості випадків рішення про знесення будівлі приймається колективним органом. Наприклад, виконком Харківської міської ради. Тобто фактично немає відповідальної особи, яку можна притягнути до відповідальності, оскільки рішення приймається колективним органом.

Коли будівлю зруйнували, Ашот також вирішив піти до суду.

Ашот Сарадян, харків’янин

Первую инстанцию я выиграл, вторую проиграл. Мы обратились в кассацию, дело дошло до Верховного суда. Все возвращалось в первую инстанцию

Тому у витязі з Держреєстру речових прав на нерухомість вказано, що споруда, якою володіє дружина Ашота, досі існує. Та поки суди тягнулися, на місці побудували вже інший торговельний об’єкт. За інформацією Харківського антикорупційного центру, зараз ринком володіють колишній депутат міськради Андрій Бондаренко, чинний депутат, власник мережі супермаркетів «Клас» Олександр Лобановський та приватна підприємиця Марія Лобановська. Ашоту поки що не вдалося отримати компенсацію. І така ж доля, переконує чоловік, спіткала й багатьох інших підприємців, які мали нерухомість на цьому ринку.

Ашот Сарадян, харків’янин

Есть люди, которые остались вообще без ничего. Они кормили свои семьи и у них отобрали. Люди пошли по миру, по помойкам стали ходить. Ну как так?!

Подібна ситуація склалася на ринку біля станції метро «Холодна Гора». Сюжет про знищену нерухомість на тому місці «Об’єктив» знімав близько півтора тижня тому.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: ««Приїхали вночі із «Беркутом» та тітушками»: як у 2012 році у Харкові місця на ринку «віджимали» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 апреля 2021 в 16:07;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Історія харківського підприємця, який зумів довести у суді свою правоту, але все ж таки залишився без будівлі".