• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Ампутація пальців та опік обличчя: наслідок вибуху повербанку у руках харків’янина (відео)

Общество   
Ампутація пальців та опік обличчя: наслідок вибуху повербанку у руках харків’янина (відео)

Спеціалісти назвали наслідки та імовірні причини вибуху повербанку у руках 14-річного підлітка з Харкова.

Алла Мартин, кореспондентка

Цей пристрій часто рятує коли потрібно бути на зв’язку, а рівень заряду батареї майже на нулі. Та чи підозрювали Ви, що повербанк може й заподіяти непоправної шкоди? В цьому впевнився 14-тирічний харків’янин, який заряджаючи вдома портативний акумулятор, залишився без пальців та з обпеченим обличчям.

За даними правоохоронців, юнак був удома один і після інциденту сам викликав швидку. Надавши першу допомогу, медики доставили постраждалого до Харківської обласної дитячої лікарні №1.

Віктор Забашта, директор Харківського центру екстреної медичної допомоги

Ампутація двох пальців та рвана рана лівої кисті. Стан середньої важкості.

Як повідомили у фейсбуці медики обласної дитячої лікарні: причина травмування підлітка — необережне поводження із петардою. Версія ж поліції — вибух повербанка.

Сергій Ліннік, керівник слідчого відділу Харківського райуправління поліції №1

Було повідомлення про те, що це міг бути повербанк. Могла бути петарда. Але шляхом опитування батьків і їх допиту встановлено, що саме під час заряджання повербанка стався вибух. Коли дитина взяла його в руку, ліву. Тому в нас розслідується кримінальне провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень.

За твердженням американських вчених, спалахи акумуляторів відбуваються нерідко.

Чунминь Ван, вчений Північно-західної Національної лабораторії в Ричланді (США)

При перегріванні акумулятора виникають короткі замикання. Потім випаровується електроліт, що перетворюється у бульбашки гарячого газу. Батарея розігрівається до температури приблизно в 1000 градусів Цельсія. Насамкінець, газ, що накопичився, розриває корпус акумулятора на частини і відбувається вибух, що викидає розплавлений вміст батареї назовні.

 

Алла Мартин, кореспондентка

То що вибухнуло насправді: петарда або все ж повербанк? З’ясувати це ми мали намір у батьків або співмешканців багатоквартирного будинку, де проживає юнак. Але з батьками поспілкуватися не вдалося, та й сусіди схоже нічого не чули.

Я не слышала.

Нет, даже не знаем.

Я вообще первый раз слышу, девушка.

Стан постраждалого медики обласної дитячої лікарні №1 коментувати відмовляються. За інформацією з власних джерел, юнака прооперували, він досі у лікарні.

Автор: Алла Мартин
Популярно

Вы читали новость: «Ампутація пальців та опік обличчя: наслідок вибуху повербанку у руках харків’янина (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 мая 2021 в 19:20;
  • Корреспондент Алла Мартин в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Спеціалісти назвали наслідки та імовірні причини вибуху повербанку у руках 14-річного підлітка з Харкова".