• Пн 29.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.44

Сім місяців на передовій: на Харківщину повернулися бійці 92-ї бригади (відео)

Общество   
Сім місяців на передовій: на Харківщину повернулися бійці 92-ї бригади (відео)

У Харківській області зустріли бійців 92-ї окремої механізованої бригади, що більше ніж пів року провели на Луганщині. 

Анна Бобровник, солдатка 92-ї окремої механізованої бригади

Коли солдати, військовослужбовці стоять на варті — інші мешканці нашої країни можуть спати спокійно.

Багатодітна мати Анна Бобровник за освітою вчителька. Жінка мешкає у Кривому Розі. Із 2015 року Анна допомагала пораненим українським військовим у шпиталі Дніпра. Однак рік тому розмова із молодшим сином назавжди змінила долю жінки.

Анна Бобровник, солдатка 92-ї окремої механізованої бригади

Я йому розповіла історію, що військовослужбовці загинули, захищаючи незалежність нашої Батьківщини. Мій син подивися і сказав: «Мам, я коли виросту, я піду і буду також захищати вас, буду захищати Україну». Я тоді розплакалася й вирішила — я повинна бути тут.

У листопаді минулого року Анна вперше потрапила на передову у складі 92-ї другої бригади. Жінка згадує один з найстрашніших моментів — ворожі мінометні обстріли.

Анна Бобровник, солдатка 92-ї окремої механізованої бригади

Ми слухаємо виходи: перший, другий, третій. Почули як свистять міни. Як приходе перший опал, другий, третій. І ти думаєш: «Хоть би не прилетіло, хоть би не сюди». У ці секунди, коли летить міна, все життя в тебе перед очима пролітає. Згадуєш усе. Так, це було страшно.

Мінометні та снайперські обстріли, безсонні ночі та втрата побратимів. Після семи місяців на передовій бійці 92-ї бригади повернулися на Харківщину. Проходили службу в місті Попасна, що на Луганщині.

Віталій Онацький, виконуючий обов’язки заступника командира 92-ї окремої механізованої бригади

Ділянка важка. Ми перший раз там стояли. Раніше ми не були в тих ротаціях. Важко те, що майже все в полях. Там у минулому році було дуже багато пожеж. Багато знищених позицій.

Від ворожих снайперських куль полягли троє бійців: стрілок-снайпер Андрій Теперик, командири підрозділів сержанти Роман Дзюбенко та Віктор Гелебрант.

Віталій Онацький, виконуючий обов’язки заступника командира 92-ї окремої механізованої бригади

Перемир’я ми дотримуємося, стараємося дотримуватися. Але якщо треба — відповідь дамо всім.

Під час урочистої зустрічі на військовій базі в селі Кулугино-Башкирівка близько 250 бійців отримали відзнаки, зокрема президентські. А от колишнього поліцейського із Запоріжжя Олександра Григор’єва нагородили орденом імені Івана Сірка. Розповідає: для нього це важливо, адже чоловік походить із козацького роду. На передовій Олександр був вперше.

Олександр Григор’єв, старший сержант 92-ї окремої механізованої бригади

Самый большой мой подвиг, это то, что находясь на позиции, находясь старшим на позиции, я не допустил потерю своего личного состава. Я считаю — этой мой большой подвиг и личное достижение.

Командир бригади Павло Федосенко зазначив, що більше ніж пів року вони напружено тримали оборону, а тепер головна задача — відпочити. На місяць бійці підуть у відпустку, а потім планують взяти участь у святковому параді до Дня Незалежності.

Анна Бобровник, солдатка 92-ї окремої механізованої бригади

Приїхала моя подруга з Кривого Рогу і каже: «Ти така ж і залишилася, ти не змінилася!». Єдине що, це є у кожного військовослужбовця, який був на передовій. Якщо якийсь гуркіт, десь щось падає, у нас одразу звичка пригинатися, присідати.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Сім місяців на передовій: на Харківщину повернулися бійці 92-ї бригади (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 июля 2021 в 18:53;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харківській області зустріли бійців 92-ї окремої механізованої бригади, що більше ніж пів року провели на Луганщині".