• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Чим займаються харківські поліцейські під час війни (відео)

Общество   
Чим займаються харківські поліцейські під час війни (відео)

Після 24 лютого поліція Харкова була змушена дещо розширити свої функції, адже на правоохоронців з приходом війни випало чимало випробувань, каже начальний Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

Володимир Тимошко, начальник ГУНП в Харківській області
Обстріли, як ви знаєте, здійснюються постійно з 24 лютого. Поліція негайно прибуває на місце, разом з МЧС працює. Поліція оглядає, документує факти, надає допомогу пораненим. На жаль, займається вивозом тіл загиблих людей.

Кожного дня харківський регіон піддається десяткам, а іноді й сотням обстрілів. Кожен з них — це злочин, на який повинні виїжджати поліцейські, аби встановити обставини події. Настільки велика кількість справ стала справжнім викликом для поліції, тому рук дійсно не вистачає, зізнається Тимошко. Але зазначає, що після вторгення кількість охочих долучитися до лав поліції значно збільшилася.

Володимир Тимошко, начальник ГУНП в Харківській області
Поліцейські проявили себе як справжні герої. Спільно зі Збройними силами, Національною гвардією, територіальною обороною приймали участь в бойових діях, у тому числі в перші дні війни. Є поліцейські, на жаль, які загинули. 20:17 СКЛ 20:34 Було поранено 67 працівників поліції.

Щодня правоохоронці виїжджають на патрулювання регіону: слідкують за порядком. Але трапляються й такі випадки, коли копи наштовхуються на людей, котрим конче необхідна допомога. Ось цей дідусь, наприклад, залишився у деукупованій Вільхівці без транспорту. Він стояв на узбіччі, намагаючись «впіймати» хоч якусь автівку.

Віктор, місцевий мешканець
Я тут жил месяц, вот здесь, в Ольховке, когда били, стреляли. Но потом я уехал, когда начали сильно прижимать — в Благодатное. А сейчас приехал посмотреть квартиру, как там все находится. Ну, разбито.

До таких сел, як Вільхівка, які були тимчасово окуповані, після військових першими заходять саме поліцейські. Тут їхня робота поділена на 3 напрямки.

Володимир Тимошко, начальник ГУНП в Харківській області
Перший: поліція забезпечує гуманітарною допомогою людей. Другий: збирає заяви, повідомлення про ці злочини, які вчинювались. І третій: здійснює фільтрацію, з метою виявлення колаборантів. 

А це вже Північна Салтівка. Із 75-річною Галиною Андріївною поліцейські познайомилися у ході патрулювання. Після обстрлів, серед купи уламків вони побачили тільки один підметений під`їзд, і стареньку з мітлою. Як вияснилось, у цій багатоповерхівці крім Галини Андріївни більше ніхто не проживає.

Галина Чорна, жителька Північної Салтівки
Одна на первом этаже, двухкомнатная квартира. Была зимой, вот пальчики отморозила. Разъезжаються-разъезжаются, вы же видите, все побито. 

Кругом — розруха, а дійти до найближчої аптеки чи магазину бабуся не може. Каже, без волонтерів та поліцейських не вижила б. У подібній ситуації нині досить багато людей.

Здравствуйте, ну что, как дела? — Дела хорошо, только вы помогли, все принесли. И кипятильничек, вот не доела, так я кошек кормлю.

Рівень злочинності в Україні, у порівнянні із довоєнним періодом, значно зменшився. Йдеться про такі види злочинів як крадіжки, шахрайство, розбой, побутові конфлікти, вбивства. Про це повідомляють в облуправлінні Нацполіції Харківщини.

Володимир Тимошко начальник ГУНП в Харківській області
Чому? По-перше, значна кількість людей виїхала з місць своїх мешкань в інші регіони держави. По-друге, комендантська година також дала свій вплив. 

А третій фактор, з яким пов’язують зменшення рівня злочинності — заборона або обмеження на продаж алкоголю.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Чим займаються харківські поліцейські під час війни (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 мая 2022 в 15:36;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Після 24 лютого поліція Харкова була змушена дещо розширити свої функції, адже на правоохоронців з приходом війни випало чимало випробувань".