• Вт 16.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.57
  • EUR 42.16

Провели годину під завалами: харків’яни вижили після влучання «Іскандера» (відео)

Происшествия   
Провели годину під завалами: харків’яни вижили після влучання «Іскандера» (відео)

У будинок на вул. Чеботарській у Харкові, де проживало подружжя Ігоря та Ольги Біденко, вночі 26 червня прилетіла російська ракета «Іскандер».

Будівля 1870 року побудови пережила 2 світові війни, але російського «освобождения» не винесла. Подружжя годину провело під завалами у власному ліжку. Коли їх витягли та відправили до лікарні, лікарі та рятувальники тільки дивувалися: від дому майже нічого не залишилося, а в господарів — жодних серйозних травм. Подробиці варварського обстрілу та чудесного спасіння – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

За моєю спиною — руїни житлового будинку, побудованого ще у 1870 році. Дім пережив кілька революцій та дві світові війни. Але його знищила вщент російська ракета «Іскандер».

Усе сталося 26 червня близько одинадцятої вечора. Ігор та його дружина Ольга вкладалися спати вдома на першому поверсі — вони не встигли навіть встати з ліжка, коли опинилися під завалами.

Ігор Біденко, постраждалий 

Наша кровать — в центре вот этой штуки, которая осталась. Это самое у нас было, якобы безопасное место. Без окон, только одна дверь входная.

Руины дома на ул. Чеботарской в Харькове

Ігор та Ольга — єдині мешканці цього будинку — інші виїхали. Люди, які живуть по сусідству в приватному секторі, кажуть: тієї ночі подумали, що під завалами опиняться й самі. Удар прийшовся за кілька десятків метрів від їхніх домівок.

Людмила, сусідка

Вот этот взрыв, шум, свист. Минуты три было, а потом раз — и тихо. Я села на кровать, одеялом укрылась и смотрю на потолок — когда же он на меня будет падать. То есть, вот так вот внушила себе, что это в мой дом попала бомба. Решилась выйти на улицу. Дверь мою снесло с петель. Вот эта рама тоже в стороне. А выйти не могу — потому что завалов много. Вот это все было у меня на пороге.

Подружжя, на відміну від сусідів, вибуху не почуло, але опинилося в пастці за секунди.

Читайте также: Россияне обстреляли Северную Салтовку: 3 пострадавших

Ольга Біденко, постраждала 

Я не слышала даже взрыва никакого. Мне казалось, мне казалось, что просто начало все валится. Этот шум осыпания дома.

Харьковчанка Ольга Биденко у руин своего дома на ул. Чеботарской

Під завалами вони провели близько години. Люди кричали, аби дати знати рятувальникам, де вони знаходяться.

Ігор Біденко, постраждалий

Я ее так прикрыл чуть-чуть на кровати. У меня правая рука осталась как бы целая. И я потихоньку начал что-то где-то раскидывать, чтобы был воздух. Ну и минут 25 — прибыли МЧСники, мы начали кричать, что мы здесь.

Книга Все хреново на руинах в Харькове

Після того, як пару витягли з-під руїн власного будинку, їх відправили до лікарні на обстеження. З’ясувалося, що ті родилися в сорочці, бо серйозних травм не отримали.

Ігор Біденко, постраждалий

Даже вчера в комментариях в ютубе писали, что все это фейк, потому что после всего такого выжить и ходить невозможно. А я тут вчера по завалам ходил, доставал, смотрел. Вот же вы видите, вот все.

Вочевидь, будинок не вдасться реконструювати. Розтрощенні й автомобілі Ігоря, що були припарковані на подвір’ї. Діти подружжя із внуками виїхали за кордон, тож поки що Ігор та Ольга перебралися до помешкання дітей. Та все це — тимчасово, бо не знають, куди дітися, коли діти повернуться.

Популярно

Вы читали новость: «Провели годину під завалами: харків’яни вижили після влучання «Іскандера» (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 июня 2022 в 18:06;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У будинок на вул. Чеботарській у Харкові, де проживало подружжя Ігоря та Ольги Біденко, вночі 26 червня прилетіла російська ракета…".