• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

«На ньому не було живого місця» — свідчення підприємців «Барабашово» про ранковий обстріл (відео)

Происшествия   
«На ньому не було живого місця» — свідчення підприємців «Барабашово» про ранковий обстріл (відео)

Вранці 21 липня російські окупанти жорстоко обстріляли Харків – під вогнем опинився ринок «Барабашово», який тільки-но почав відновлювати роботу після спричиненої окупантами пожежі.

За останніми даними, тут загинуло 3 людини, ще 20 отримали поранення. Подробиці та розповіді свідків — у сюжеті МГ «Об’єктив».

Ну от дивіться, самі бачите. Скло повилітало, батареї пробиті, витекла вода. Пробитий дах уламками.

Валерій показує пошкоджений уламками магазин. Вибиті вщент вікна — не найгірше, бо тепер доведеться ще й ремонтувати пронизаний дах. Та все це дрібниці, каже чоловік. Головне, що вдалось зберегти життя. З початку повномасштабної війни підприємець призупинив роботу магазину, але першого березня вирішив її відновити. З того часу ринок «Барабашово», де працює чоловік, піддався не одному обстрілу. А ранок 21 липня Валерію запам’ятається на все життя — снаряди почали падати в метрах від його магазину. Співробітники були всередині.

Валерій, адміністратор магазину одягу 

Була відпрацьована схема евакуації, і як тільки почався обстріл — всі співробітники спустилися до підвалу. Слава Богу, ніхто не постраждав.

Ті, хто в цей момент перебував на вулиці, чимдуж кинувся тікати. Те, що тут відбувалося, вони називають справжнім пеклом. Усе сталося приблизно о пів на десяту ранку.

Ібрагім, продавець 

Ми тут стояли, бачили ба-ба-бах. Одразу сховалися до магазину. А потім одній людині потрапили в руку уламки.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: «Я бачив, як люди почали падати, як загинули люди»: подробиці обстрілу Харкова (відео)

Артем Листопад, кореспондент

Снаряди прилетіли на тролейбусне коло. Тут завжди досить людно, адже окрім продавців та покупців, завжди є харків’яни, які чекають на громадський транспорт. Ось у цьому тролейбусі на момент обстрілу знаходився лише водій. Російський «Ураган» прилетів метрів за 10 звідси.

Уламки від касетних боєприпасів розлетілися в усі боки. Декого з людей поранило, а найбільше пощастило тим, хто був трохи далі від місця першого прильоту. Вони побігли в метро, чим врятувалися, адже росіяни продовжили засипати мирне населення «Ураганами».

Володимир Тимошко, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області 

Місцеві мешканці виходять, щоб щось купити. В обстановці війни це необхідно. Тому що людям треба виживати, треба годувати свої сім’ї, треба одягати своїх дітей. І саме в це місце прилетіла РСЗВ «Ураган» касетна. Касетна призначена для максимального враження людей.

Автівки, що були запарковані поруч із місцем прильоту, спалахнули. Біля однієї з них горіла людина, каже продавець Юрій. Його магазин розташований за кілька метрів від цього місця.

Юрій, власник магазину мобільних аксесуарів 

Ми вже не вперше під обстрілами, тож чуємо – у той бік десь прилетіло, ми одразу впали на підлогу, й після цього пішли вибухи ще. Я особисто бачив людину, яка тут, де машина, лежала й горіла. Був просто обгорілий і кричав. На ньому не було живого місця. Чоловік у магазині навпроти загинув.

Унаслідок обстрілу загинули троє людей,повідомили в Харківській обласній прокуратурі. Дружина загиблого на своєму робочому місці продавця ледь стримує емоції. Поранення отримали 20 людей. Серед них є дитина.

Ринок тільки-но почав відновлювати роботу, каже президент компанії, яка керує торговим центром Олександр Фельдман. Тому останнім часом тут побільшало людей.

Олександр Фельдман, президент ПРАТ «Концерн АВЕК і Ко» 

Ось таке прилітає в скупчення людей, у черги, де стоять бабусі, дідусі, де стоять діти. Щойно відновили цю будівлю, тільки почали відновлювати, почали зносити ці вже поржавілі магазини, що згоріли, тільки вступили в діалог з підприємцями — і ось така ситуація сьогодні. Знову це відкине нас на невизначений час.

Окрім ринку, сьогодні вранці потрапила під обстріл стоматологічна клініка у Салтівському районі. Там теж є постраждалі — троє людей.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: ««На ньому не було живого місця» — свідчення підприємців «Барабашово» про ранковий обстріл (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 июля 2022 в 17:52;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вранці 21 липня російські окупанти жорстоко обстріляли Харків – під вогнем опинився ринок «Барабашово», який тільки-но почав відновлювати роботу після спричиненої окупантами пожежі".