• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Від сотні до тисячі «прильотів» щодоби: Тополя розповів, як обороняли стратегічне село на північ від Харкова (відео)

Общество   
Від сотні до тисячі «прильотів» щодоби: Тополя розповів, як обороняли стратегічне село на північ від Харкова (відео)

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, який продовжує захищати Україну, опублікував кадри з передової, зняті на півночі Харківської області. На відео артист в якості парамедика допомагає пораненим бійцям.

Артист розповів, як 130-й батальйон тероборони Києва з квітня утримував рубежі на півночі Харківщини.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Taras Topolia (@tarastopolia)

Повний текст допису Тополі в Instagram:

«В українських ЗМІ заговорили за Дементіївку. Саме це село на Бєлгородській трасі — точка, яку будь-якою ціною намагаються зайняти окупанти, щоб розвинути наступ на Харків.

З моменту прибуття в Харків у квітні, 130 батальйон ТРО Києва одразу приступив до виконання бойових завдань на півночі Харківської області. Наші розвідники, протитанкісти, аеророзвідка перейшли під командування Героя України з позивним «Адам».

У травні підрозділи 130 батальйону зайшли на напрямок Циркуни, а також у Дементіївку, Прудянку, зайняли лісопосадки навколо цих селищ. Наступних півтора місяця наш батальйон утримував крайні, нульові, рубежі цих населених пунктів, відбиваючи майже щоденні наземні атаки ворога, здійснюючи розвідку, корегування артилерії суміжних підрозділів ЗСУ та НГУ, танків, прикриття ротацій, при цьому перебуваючи під постійним артилерійським, мінометним, танковим вогнем.

Під словом «постійним» треба розуміти від сотні до тисячі «прильотів» ворожих артилерійських і реактивних-касетних снарядів щодоби. Не рахуючи авіанальотів і неодноразового використання фосфорних бомб.

В найкритичніші моменти взводний 9 роти під позивним «Фантом» брав на себе оперативне управління суміжними підрозділами НГУ і регулярних військ ЗСУ безпосередньо на полі бою, по суті, керуючи обороною Дементіївки та відбиваючи піхотні наступи супротивника.

Російські морські піхотинці, з величезною кількістю сил та засобів, згідно радіоперехоплень не вірили, що їм чинив опір батальйон територіальної оборони з Київщини.

За увесь період оборони Дементіївки, 130 батальйоном було відбито десятки атак, знищено сотні кадрових російських військових 144-ї мотострілкової дивізії та 80-ї мотострілкової арктичної бригади ВМФ.

Завдяки корегуванню артилерійського й танкового вогню розвідкою батальйону, знищено десятки одиниць техніки, в тому числі два танки, і це лише протягом останніх тижнів.

На жаль, у батальйону є втрати, є полонені.

Зауважимо, що завдяки відмінній роботі ротних медиків, налагодженій швидкій евакуації та сміливості побратимів, відсоток виживання у підрозділі дуже високий. Наразі батальйон виведений на планову ротацію».

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Від сотні до тисячі «прильотів» щодоби: Тополя розповів, як обороняли стратегічне село на північ від Харкова (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июля 2022 в 01:10;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, який продовжує захищати Україну, опублікував кадри з передової, зняті на півночі Харківської області".