• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Силах ППО відповіли на поширені запитання харків’ян щодо захисту від ракет

Общество   
У Силах ППО відповіли на поширені запитання харків’ян щодо захисту від ракет

Речник Сил ППО України Юрій Ігнат у етері національного телемарафону розповів, чому «збивають не все» та «коли в них нарешті закінчаться ракети».

Юрій Ігнат підтвердив, що росіяни почали заощаджувати високоточну зброю, адже використали близько половини її потенціалу.

«Якщо мова йде про те, що вони витратили 50-60% високоточної зброї, то я не знаю, чим думає взагалі російське керівництво. Тому що це величезні запаси. І це невиправдана витрата їх. Тому що така країна як Росія, вона повинна цим озброєнням себе захищати від «зовнішніх загроз», як вони говорять. А вони лише на Україну витратили половину потенціалу – це «Іскандер», «Калібр», ракети типу Х-101 і так далі», — відзначив Ігнат.

При цьому легше від цього ані харків’янам, ані силам ППО не стане.

«У них залишилось дуже багато озброєння з часів Радянського союзу – це очевидно. Якщо тільки в Україні стільки складів було… Вони вибухали регулярно (ми розуміємо, чому). Тож ми розуміємо, скільки в Росії цього радянського залишилося всього. Це ракети Х-22, Х-59, Х-51, Х-39. Так, вони, можливо, менш точні, але вони не менш руйнівні та загрозливі для нас, тому говорити про високоточну зброю – так, очевидно, що вони її вже заощаджують і все більше використовують проти нас саме радянські зразки», — пояснив речник Сил ППО України.

Більше того — за словами Ігната, збити радянські ракети навіть важче, ніж «Калібри».

«На жаль, старі радянські ракети збивати не простіше, ніж високоточні. У тому то й парадокс, що високотехнологічні ракети – Х-101 та «Калібр» — летять зі швидкістю близько 900 км на годину, і є певна можливість їх перехоплювати та знищувати, існує ціла система взаємодії, оповіщення, радіолокаційна розвідка, є дані наших західних партнерів. Це все узагальнюється, є великий алгоритм дій у цій ситуації. Якщо мова йде про ракети такі як корабельного комплексу «Бастіон» — «Онікс», такі ракети як Х-22, та ж Х-31 – це ракети, які летять зі швидкістю близько 4000 км на годину. Таку ракету збити надзвичайно важко. А тим паче важко збивати ракети «Іскандер». Це взагалі балістична ракета, яка летить по балістичній траєкторії та опускається зверху на ціль зі швидкістю понад 8000 км на годину. Тому нам потрібні сучасні комплекси систем, які зможуть протистояти цим ракетам. Нашими засобами, які ми маємо на озброєнні, це робити надзвичайно важко. Це трапляється, але рідко», — розповів Юрій Ігнат.

Читайте також: «Прильоти» С-300 по Харкову — ознака дефіциту у РФ «Іскандерів» і «Калібрів» — джерело

При цьому він також пояснив усім, хто в Харкові обурюється на тему «де ППО» та «ППО не працює», що насправді головне завдання сили Протиповітряної оборони виконують — адже в небі над контрольованою териоторією України немає російських бомбардувальників.

«Наше завдання сьогодні – це прикрити небо, щоб не допустити появи тут ворожої авіації, — наголосив речник Сил ППО. — Тому що якщо ворожа авіація буде використовувати бомби вільного падіння, яких є мільйони тонн на складах… То ми бачили, що відбулося з Маріуполем та іншими прифронтовими містами, коли тактична авіація залітає та скидає бомби по 500 кг, які летять та руйнують фактично все на своєму шляху. Вже 2,5 місяці як російська авіація не залітає в наш повітряний простір. Повітряні сили контролюють повітряний простір, підконтрольний Україні. Залишилося дочекатися все ж, коли нам захід передаватиме ці системи, про які ми говорили. Це ЗРК, а також винищувачі, які нам теж доволі потрібні для того, щоб перекрити небо самотужки».

Автор: Олексій Наумов
Популярно

Вы читали новость: «У Силах ППО відповіли на поширені запитання харків’ян щодо захисту від ракет»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 июля 2022 в 14:20;
  • Корреспондент Олексій Наумов в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Речник Сил ППО України Юрій Ігнат у етері національного телемарафону розповів, чому «збивають не все» та «коли в них нарешті закінчаться ракети»".