• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Чотирилапі з передової: як у Харкові рятуюсь собак, що стали побратимами наших військових (відео)

Общество   
Чотирилапі з передової: як у Харкові рятуюсь собак, що стали побратимами наших військових (відео)

Завдяки небайдужості харківських військових, ветеринарів та волонтерів шанс на життя отримують коти та собаки, які залишилися без господарів просто в зоні бойових дій.

Часто вони несуть службу разом із захисниками Харківщини, й інколи потрапляють під ворожі обстріли. Для собак із пораненнями у харківських ветеринарів навіть є постійні донори. Як рятують чотирилапих із передової – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

Знайомтеся, це Страйк. Його привезли до Харкова місяць тому — прямісінько з передової. Там собака знаходився разом із українськими бійцями. Але після чергового обстрілу пса передали лікарям — його посікло уламками.

Анна Мкртчан, ветеринарка

Он попал к нам с передовой. Его военные передали, у него были множественные осколочные ранения лапы передней. У него полностью разбит локоть, локтевой сустав, запястный сустав. Его собирали травматологи.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Як харківські волонтери вовка рятували (відео)

На передовій досить часто можна побачити тварин. Загублені, злякані та голодні в пошуках прихистку вони блукають зонами бойових дій. Так і потрапляють до українських бійців, які їх підгодовують. Але, як і солдати, чотирилапі на фронті регулярно зазнають поранень. Історія Страйка — не єдина, навіть у цій невеличкій клініці. Три тижні тому волонтери привезли сюди Пороха. Йому також близько трьох років, і потрапив він сюди, як і більшість його побратимів, по нещастю, у шоковому стані.

Анна Мкртчан, ветеринарка

У него было осколочное ранение в грудину. Тут у нас довольно глубокая травма была, он потерял много крови.

Собаці знадобилося екстрене переливання крові. Тоді ветеринари задіяли донорів. У їхній клініці їх два — Багіра та Елвіс. Колись їх обох покинули — господарі просто відмовились від своїх улюбленців. А тепер ці собаки незамінні у цьому медзакладі, адже рятують життя іншим чотирилапим.

Анна Мкртчан, ветеринарка 

Багиру принесли люди, она болела, у нее был энтерит. Это было примерно год назад. Оставили на все лечение, но больше не выходили на связь. Так часто бывает. У Элвиса есть проблемы с опорно-двигательным аппаратом, с тазобедренными суставами, от него тоже отказались. Они вакцинированы, обработаны, молодые, красивые, и они у нас являются донорами. Они сдают кровь, когда это нужно.

За три тижні Порох майже повністю реабілітувався й зараз шукає нових господарів. Пригод на передовій йому достатньо, кажуть ветеринари. Сподіваються, що тепер на молодого та здорового пса чекає спокійне життя.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Чотирилапі з передової: як у Харкові рятуюсь собак, що стали побратимами наших військових (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 августа 2022 в 17:38;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Завдяки небайдужості харківських військових, ветеринарів та волонтерів шанс на життя отримують коти та собаки, які залишилися без господарів просто в зоні бойових дій".