• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +23°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

До Харкова повернувся Слобожанський експрес (відео)

Общество   
До Харкова повернувся Слобожанський експрес (відео)

Сучасний, модерновий, обладнаний кондиціонерами і дуже зручний для пасажирів потяг курсуватиме щодня з Харкова до Конотопа, через Суми. Він може перевезти 4 сотні пасажирів і на цей час це єдиний потяг що їздить у цьому напрямку.

До Харкова прибуває Слобожанський експрес — потяг, який до повномастабної війни сполучав наш регіон із Донбасом — курсував до Попасної.

Та після 24 лютого його, як й інші поїзди, залучали для евакуації населення у березні та квітні.

Олександр Шевченко заступник директора філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця»
Саме цей, безпосередньо, поїзд — він їздив як на Харківщині і, безпосередньо, на Сумщині, так і був на Західній Україні. Він якийсь час курсував між Львовом та Хелмом польським.

Зараз масової евакуації харків’ян немає, тому деякі потяги перенаправляють на звичайні рейси в інші регіони. На Донбас, як це було раніше, Слобожанський експрес поки не може поїхати, тепер він курсуватиме з Харкова до Конотопа, через Суми. Виїжджатиме щоденно о 16:10, а до кінцевої зупинки прибуде о 21:08. У зворотній бік, з Конотопа до Харкова, він вирушатиме о 4:44 ранку. Це єдиний потяг на даний момент, що їздить у цьому напрямку.

Оксана пасажирка
Ми самі з Харкова, але ми в Суми виїхали тимчасово і вирішили з’їздити в Харків за зимовими та осінніми речами. Думали вже їхати на попутках, на якійсь машині чи на автобусі, а випадково знайомий нам подзвонив, сказав, що почув через телеграм-канал, що буде такий потяг.

Артем Листопад кореспондент
Цей потяг українського виробництва. Його виготовили у 2021 році. Він може перевезти 4 сотні пасажирів, а одна з його ключових переваг — це кондиціонер, який дійсно працює. Але найголовніше, зазначають в Укрзалізниці — це те, що цей потяг наявно демонструє різницю між сучасною й модернізованою Україною та «руським миром».

Алла пасажирка
Я вообще подумала, что он иностранный. Ну честно. Сразу ощущение, что есть кондиционер, это уже плюс. Он комфортный. Есть сумки для багажа. Я бы в жизни не подумала, что он наш.

У регіонах, які сильно постраждали внаслідок дій ворога, намагаються відновлювати залізничне сполучення якнайшвидше, кажуть в Укрзалізниці. Адже там, де є транспорт — працює економіка. Приблизно 20% полотна залізної дороги знаходяться на окупованих територіях. А серед загиблих на цій, повномасштабній війні — понад 210 залізничників.

Олександр Шевченко заступник директора філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця»
Від початку повномасштабного вторгнення до України у лютому у нас не було жодного дня, щоб якась зі станцій не зазнавала ушкоджень. Постійно є ушкодження, ми вже втратили понад 210 залізничників, які поклали своє життя під час цієї війни. 210 станом на сьогодні. Понад 300 поранених і ще троє в полоні досі. Ми розуміємо, що це ціна, яку залізничники заплатили за те, щоб евакуювати 4 мільйони людей у безпеку.

Шевченко натякнув і про нові потяги, і про маршрути. Але в умовах війни, коли росія намагається знищити інфраструктуру українських міст, Укрзалізниця вирішила тримати свої плани на майбутнє в секреті.

Автор: Артем Листопад та Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «До Харкова повернувся Слобожанський експрес (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 августа 2022 в 18:35;
  • Корреспондент Артем Листопад та Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Сучасний, модерновий, обладнаний кондиціонерами і дуже зручний для пасажирів потяг курсуватиме щодня з Харкова до Конотопа, через Суми".